Një zgjedhje nga seria: Mercedes-Benz GLC/GLC Coupé

Foto: Mercedes-Benz

Për njerëzit që kërkojnë një veturë  premium me përmasa mesatare, Mercedes-Benz ofron GLC. Pas modelit GLK me linja katrore, format e rrumbullakëta ishin një ndryshim i madh, por sot kjo pamje është bërë diçka standarde për të gjitha modelet e kësaj marke. Gjenerata më e fundit ka vetëm një vit në treg, ndaj do të përqendrohemi kryesisht te gjenerata e mëparshme, e prodhuar në vitet 2015–2022.

Dizajnerat e Mercedes-Benz e kanë përdorur platformën RMA për të zhvilluar dy modele të ndryshme veturash: X253 me një siluetë klasike me pesë dyer dhe C253 me stilin e veturës coupé gjithnjë e më të kërkuar. Këto janë thuajse të njëjta nga ana teknike, ndaj zgjedhja juaj mund të diktohet tërësisht nga nevojat dhe nga shijet tuaja.

Carvago.com aktualisht ofron mbi 5500 makina Mercedes-Benz GLC në të dyja konfigurimet e ndërtimit të veturës. Rreth katër të pestat e këtyre modeleve janë nga gjenerata e parë. Motorët me naftë janë shumë më të mëdhenj në numër sesa ata me benzinë. Transmisioni është gjithnjë automatik dhe veturat me origjinë evropiane kanë edhe sistemin e të gjitha rrotave aktive 4Matic si standard.

Mercedes GLC i përdorur: Motorë, pajisje, besueshmëri

  • Ndryshe nga veturat e mëdha të kësaj marke, GLC nuk prodhohet në Amerikë. Veturat për Evropën prodhohen në Bremen të Gjermanisë dhe në Usikaupunki të Finlandës.
  • Megjithëse gama e motorëve dhe e teknologjive përputhet plotësisht me statusin premium të markës, shumica e GLC-ve të përdorura në treg kanë poshtë haubës një motor të kufizuar me katër cilindra dhe pajisjet e tyre nuk janë shumë të pasura. Në fakt, për blerësit e veturave të përdorura kjo është diçka e mirë. Gjërat që nuk i ke nuk ka si të prishen – për shembull, ndërrimi i kompresorit të amortizimit me ajër kushton shumë.
  • GLC ec në mënyrë të mrekullueshme edhe me amortizim mekanik. Në veçanti varianti Dynamic Body Control me amortizatorë adaptivë dhe me shasi 15 mm më të ulët ofron një kombinim më të mirë të aftësisë lëvizëse, besueshmërisë dhe rehatisë sesa BMW X3/X4 konkurrente.
  • GLC nuk është shumë bujar për sa i përket hapësirës përpara, dhe aq më tepër mbrapa. Sidomos në modelin Coupé, pasagjerët duhet të ulen në ulëse të shkurtra, nuk ka hapësirë të bollshme për këmbët dhe hapësira për kokën është mjaft e kufizuar. Një veturë standarde është sigurisht më e mirë në këtë aspekt.
  • Njëlloj si në çdo Mercedes të asaj kohe, duhet të mësoheni me kontrollet për fshirëset e xhamave dhe për “cruise control”. Por është thjesht çështje zakoni.
  • Hapësira e brendshme e veturave pak më të vjetra nuk është e modës së fundit. Gjithsesi, një përditësim që u bë në vitin 2019 solli një sistem multimedia MBUX më modern me kontroll më të mirë me zë (madje mund të pyesni se çfarë mendon për veturat BMW) dhe një kuti sigurie digjitale. Si rrjedhojë, vendi i shoferit duket shumë më mirë, edhe pse linjat dhe gjërat bazë kanë mbetur të njëjta.
  • Falë largësisë prej 245 mm nga toka, GLC nuk ka frikë nga terrenet e vështira, ndryshe nga shumë prej konkurrentëve të saj. Aftësitë e saj jashtë asfaltit mund të përmirësohen më tej nga paketa premium “off-road” me më shumë mbrojtje të shasisë dhe më shumë modalitete drejtimi.
  • Nga gjithë motorët me naftë, ne rekomandojmë njësitë e prodhuara pas përditësimit. Motorët me naftë me ndërtim plotësisht prej alumini nga seria OM654 janë shumë më të rafinuar dhe më të efektshëm sesa O651 të mëparshëm. Dhe deri tani kanë provuar se janë edhe më të besueshëm.
  • Modelet M274 me benzinë me katër cilindra ishin të besueshëm edhe para përditësimit. Atyre që u pëlqen udhëtimi sportiv do të kënaqen shumë nga përshpejtimi i fuqishëm dhe nga karakteri i motorit me tetë cilindra i montuar në GLC 63 AMG. Sidoqoftë, mund të shijoni dinamikë të mirë dhe eksperiencë të këndshme udhëtimi edhe me motorin 43 AMG me gjashtë cilindra i shoqëruar me kosto më të mëdha për t’u blerë dhe për t’u përdorur.
  • Përveç problemeve me amortizimin me ajër, në inspektimet e Carvago për veturat e përdorura GLC me naftë janë gjetur defekte në sistemin EGR dhe në sensorët e NOx, ndërsa veturat  me motor me benzinë shpesh kanë rripa faze që duken mjaft të konsumuar pasi kanë bërë shumë kilometra. Me raste është vërejtur pak lirim në aksin përpara. Sigurisht që ne do t’ju rekomandonim vetëm një veturë që është në gjendje perfekte.

Kur zgjidhni Mercedes-Benz GLC të ëndrrave tuaja në Carvago.com, ne dërgojmë një mekanik që t’i bëjë një inspektim CarAudit të detajuar dhe që t’ju dërgojë një raport të plotë lidhur me gjendjen e saj, si edhe fotografi. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin dhe vendosni ta blini veturën, ne kujdesemi për gjithçka, që nga blerja dhe importi, deri te regjistrimi në regjistrin e mjeteve motorike. Gjithçka që duhet të bëni është të prisni momentin kur ne të parkojmë veturën para shtëpisë suaj.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm: