Vybíráme z nabídky: Volkswagen Golf 8. generace

Kompaktní Volkswagen vždy patřil k nejžádanějším modelům na evropském trhu ojetin a čtyři roky po zahájení prodeje se do hledáčku zájemců o vůz z druhé ruky poprvé dostává ve větším měřítku také jeho současná generace. Nejvyšší čas podívat se, co Golf VIII zákazníkům nabízí. 

Z téměř 26 000 vozů Volkswagen Golf, které aktuálně na Carvago.com najdete, připadá na osmou generaci naprostá většina – více než 18 tisíc. Přibližně pětina z toho jsou kombíky Variant a zhruba stejně vysoký je podíl naftových motorů. Automatické převodovky převažují nad manuálními v poměru 9:1. 

Ojetý Volkswagen Golf VIII: Motory, výbava, spolehlivost

  • Oproti předchozí generaci nepřinesl poslední Golf žádné dramatické technické změny. Liší se zejména designem, novou koncepcí interiéru a celkovým důrazem na snižování spotřeby běžných i hybridních jednotek.
  • V souvislosti s novým interiérem jste pravděpodobně slyšeli o tom, že přechod na plně dotykové ovládání v kombinaci s novou softwarovou platformou se celému koncernu příliš nevyvedl. Četné dětské nemoci si ale protrpěli první majitelé. Vozy nabízené na trhu ojetin už mají za sebou kolečko softwarových aktualizací a v mnoha případech i výměnu problematického hardwaru.
  • Jinak Golf naštěstí zůstává perfektně vyladěným produktem. Snadno se řídí, na dálnici neobtěžuje hlukem, je z něj dobře vidět a v zatáčkách neurazí ani sportovně založeného řidiče.
  • Nejrozšířenější motor, 1.5 TSI, je také nejpovedenější. Nabízí lineární zátah, klidný chod a díky vypínání válců příjemně nízkou spotřebu. Mild-hybridní 1.5 eTSI v praxi žádnou provozní výhodu nepřináší. Naopak tajným tipem pro spořivé je 1.5 TSI o výkonu 96 kW. Pracuje totiž v úsporném Millerově cyklu. Šetrný řidič s ním dosáhne i nižší spotřeby než běžný šofér za volantem dieselu.
  • Když je řeč o dieselech – z různých variant motoru 2.0 TDI Evo doporučujeme tu nejběžnější, s výkonem 110 kW/150 k. Nejde jen o výkon – oproti základní 85kW verzi má kultivovanější chod díky vyvažovací hřídeli, robustnější převodovku DSG s „mokrými“ spojkami a také vyspělejší víceprvkovou zadní nápravu místo vlečené. V součtu to dává mnohem lepší auto.
  • I v aktuální generaci nabízí Volkswagen Golf tradiční plejádu sportovních variant. GTI a GTD mají pohon předních kol, vrcholný Golf R je vždy 4Motion. V edici 20 Years se pyšní výkonem 245 kW/333 k. Skvělou dynamiku, suverénní chování v zatáčkách a překvapivou každodenní použitelnost ale nabízí i o pár koní slabší „běžný“ Golf R.
  • Pro zájemce o všestrannější automobil má Volkswagen připraven model Golf Alltrack se zvýšeným podvozkem a pohonem všech kol 4Motion. Prodává se s jediným motorem, 2.0 TDI o výkonu 147 kW/200 k. Přestože ze začátku výroby musel Volkswagen několik těchto jednotek vyměnit v záruce, dnes už jim mechanické selhání nehrozí. Nanejvýš berou olej.
  • Plug-in hybridní Golf GTE se může vyplatit, pokud máte možnost namontovat si doma nabíječku a jezdit převážně na elektřinu. Do kalkulace návratnosti nezapomeňte započítat poloviční interval výměny oleje v převodovce oproti jiným verzím – 60 000 km místo sto dvaceti.

Protože Golf je častým fleetovým vozem, zdaleka ne všechny inzerované kusy hýří příplatkovou výbavou. Nabídka je ale tak široká, že i s velmi specifickými požadavky téměř jistě najdete vůz přesně podle svých představ.Když si vyberete vysněný Volkswagen Golf u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…