Vybíráme z nabídky: Toyota C-HR

Foto: Toyota

Evropské modely Toyoty bývaly přímo ztělesněním konzervativního designu – ale pak přišel kompaktní crossover C-HR, po kterém lidé toužili prostě proto, jak vypadá. 

C-HR trochu klame tělem. Od auta s tak extravagantním vzhledem mnozí očekávali sportovní dynamiku a jízdní vlastnosti, zatímco ve skutečnosti se pod „origami“ karoserií skrývá stejná technika jako v Corolle. Což je pro zájemce o vůz z druhé ruky dobrá zpráva, protože drahé mechanické závady se u těchto osvědčených pohonů vyskytují opravdu vzácně. Mimochodem, u nás na Carvago.com můžete vybírat z více než 2700 nových i ojetých vozů Toyota C-HR.

Ojetá Toyota C-HR: Motory, výbava, spolehlivost

  • Základní motor 1.2 Turbo doporučíme jen těm, kdo i ve voze této třídy skutečně vyžadují pohon 4×4 (protože ten s jiným motorem v nabídce nebyl). V městském provozu, kde potkáváme C-HR nejčastěji, se totiž přímovstřiková dvanáctistovka zanáší karbonovými úsadami. 
  • Zájemcům o automatickou převodovku Toyota k motorizaci 1.2 Turbo nabízela převodovku CVT, která se sice ukazuje jako spolehlivá (což je u variátorové převodovky zázrak samo o sobě), ale její „skútrové“ chování zhoršuje jak dojem z jízdy, tak spotřebu. 
  • Mnohem lepší jsou hybridní varianty. Obě kombinují atmosféricky plněný motor s dvojicí elektromotorů. Původní 1.8 Hybrid (90 kW/122 k) září zejména ve městě, kde jezdí hluboko pod 5,0 l/100 km. Pozdější dvoulitr nabízí už poměrně suverénních 135 kW/184 k a působí výrazně dynamičtějším dojmem. 
  • Baterie i další vysokonapěťové komponenty budí v zájemcích o ojetý hybrid obavy, jejich výměny jsou ale v praxi zcela výjimečné i u velmi ojetých vozů. Po letech dochází pouze k poklesu kapacity, takže vůz častěji využívá spalovací motor a má o něco vyšší spotřebu. Postřehnutelné to je ale jen u těch nejstarších a nejojetějších vozů.
  • Protože C-HR zpravidla kupovali dobře situovaní soukromí zákazníci, většina ojetin je velmi dobře vybavena. Bezklíčové odemykání nebo adaptivní tempomat nejsou žádnou vzácností. Ale pozor, pokud chcete třeba CarPlay – ten si cestu do palubního systému našel až při modernizaci před třemi lety.

Když si vyberete svoji vysněnou Toyotu C-HR u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede podrobnou kontrolu CarAudit a pošle vám detailní zprávu o stavu vozu. Budete-li s výsledkem spokojeni a vůz od nás objednáte, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se už jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Na trhu nových vozů je Mondeo už minulostí – poslední kusy sjely z linky v březnu 2022, na měsíc přesně 29 let po zahájení prodeje první generace. Mezi ojetinami…
Stejně jako BMW 3 a Mercedes C představuje i Audi A4 prémiovou alternativu k masovým modelům střední třídy. Dnes se zaměříme na aktuální generaci „B9“ (správně Typ 8W). Prodává…