Vybíráme z nabídky: Škoda Kodiaq

Foto: Škoda Auto

V době, kdy na trh přichází druhá generace Kodiaqu, konečně nastává správný čas pro ty z vás, kdo jste čekali, až ceny dosavadního modelu začnou výrazněji klesat. Zdařilé české SUV je na evropském trhu stále velmi žádané, dnes už o něm ale mohou uvažovat i zákazníci, pro které byl Kodiaq donedávna nedostupný.

Na Carvago.com nabízíme více než 4000 vozů Škoda Kodiaq. Naprostá většina z nich má automatickou převodovku, pohonem všech kol je vybavena přibližně polovina aut. Zhruba u tří čtvrtin ojetých Kodiaqů lze uplatnit odpočet DPH.

Ojetá Škoda Kodiaq: Motory, výbava, spolehlivost

  • Po sice méně závažných, ale četných dětských nemocech se Kodiaq vyprofiloval jako spolehlivé SUV. Náklady na údržbu se odvíjejí od pohonu – převodovky DSG i systém pohonu všech kol vyžadují pravidelné výměny oleje.
  • Nejbližším koncernovým příbuzným Kodiaqu je Volkswagen Tiguan Allspace. Z toho vyplývá i jeho největší přednost – ve všech směrech velmi prostorná karoserie. 
  • Řidiči si na Kodiaqu pochvalují také přesné řízení, komfortní pocit z jízdy a dobrou ergonomii ovládacích prvků – dotyková mánie se první generaci vyhnula.
  • Sedadla ve druhé řadě, dělená v poměru 60:40, lze samostatně sklápět i posouvat. Snadno tak upravíte vnitřní prostor podle toho, zda potřebujete více místa pro cestující, nebo pro zavazadla. Nastavitelný je i sklon opěradla.
  • Příplatková třetí řada sedadel sníží maximální hmotnost přívěsu z 2500 (TDI 4×4 a RS TSI) na 2000 kg. Zvažte tedy, co je pro vás důležitější. 
  • Až do roku 2021 si Kodiaq v základním provedení svítil na cestu halogenovými žárovkami. Novější vozy mají LED světla, ve vyšších specifikacích pak Matrix LED. 
  • Na převážení dětí po městě postačí i základní benzinový motor s pohonem předních kol. Starší 1.4 TSI je přitom o něco živější než pozdější 1.5 TSI, nabízený od roku 2018. 
  • Samozřejmou volbou pro vůz této třídy se zdá být některá z verzí turbodieselu 2.0 TDI. S příchodem konstrukční řady 2.0 TDI Evo se přechodně vyskytly nejrůznější technické problémy, ty však postihly už první majitele a dnes budou vyřešené. Jen vysoká spotřeba oleje u verze 147 kW/200 k zůstává.
  • Budeme se opakovat, ale za úvahu rozhodně stojí benzinový motor 2.0 TSI 140 kW/190 k. Běží jemněji než diesely a díky speciálnímu Budackově cyklu spalování dokáže být na delších cestách podobně úsporný.
  • Vrcholný model Kodiaq RS dokáže překvapit značnými schopnostmi podvozku při sportovní jízdě po nekvalitních silnicích. Do roku 2021 se vyráběl se skvělou a bezproblémovou bi-turbo verzí motoru 2.0 TDI. Při modernizaci ji nahradil kultivovanější a energičtější, ovšem podstatně žíznivější benzinový dvoulitr.
  • Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Kodiaqů zřídka setkávají se závadami sedmistupňových převodovek DSG v novějším provedení DQ381. Starší DQ500 platí při dodržování výměn oleje za nezničitelnou. Slabým místem je životnost poddimenzovaných brzd a tu a tam naši technici narazí na vrzající přední nápravu. Problémový vůz vám však samozřejmě ke koupi nedoporučíme.

Když si vyberete svoje vysněné SUV Škoda Kodiaq u nás na Carvago, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům. 

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…