Vybíráme z nabídky: Renault Mégane

Foto: Renault

Už od první generace z roku 1995 sází francouzský hatchback na výrazný design, kterým se vymezuje vůči konzervativnímu Volkswagenu Golf coby evropskému hegemonovi kompaktní třídy. Platí to i pro současnou, čtvrtou generaci. Vypadá dobře i po sedmi letech na trhu.

Na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z více než 3500 vozů Renault Mégane. Čtvrtá generace s interním označením BFB mezi nimi naprosto převažuje. Poměr sil mezi benzinovými a naftovými motory je téměř vyrovnaný, také žádaná karoserie kombi má téměř poloviční (47 %) zastoupení. Hojně se už objevují plug-in hybridy, které Renault zařadil do nabídky při faceliftu v roce 2020.

Ojetý Renault Mégane: Motory, výbava, spolehlivost

  • Kombi, o němž už byla řeč, má oproti hatchbacku delší nejen zadní převis karoserie, ale i rozvor náprav, což není v této třídě úplně obvyklé. Díky tomu nabízí více místa na zadních sedadlech.
  • U karoserií ještě zůstaneme. V některých evropských zemích nabízí Renault model Mégane i jako sedan (vyrábí ho v Turecku). V inzerci ho obvykle těžko rozlišíte, proto se řiďte podle fotek nebo se obraťte na náš prodejní tým.
  • I u nejnovějších vozů se provedení přístrojového štítu liší podle stupně výbavy. V základu jsou stále analogové „budíky“. Další možností je 7palcový displej, popřípadě větší 10palcový. 
  • Palubní systém Easy Link nevyniká svižností ani grafikou. I po faceliftu naštěstí v Méganu zůstalo tlačítkové ovládání klimatizace a hlasitost audiosystému se ovládá tradičním renaultím ovladačem pod volantem.
  • Obecně je potřeba smířit se s poněkud nižším standardem zpracování. Ani různé elektronické a asistenční funkce nejsou vyladěné k dokonalosti, svůj účel však obvykle plní dostatečně.
  • Konstrukčně jednoduchý podvozek nesklízel v testech odborných časopisů chválu, pro zájemce o ojetý vůz je ale spíše výhodou díky snazšímu a levnějšímu servisu. 
  • Raději než problematický motor 1.2 TCe, před nímž jsme zde varovali opakovaně, doporučujeme nástupce s označením 1.3 TCe, který je naopak nadprůměrně spolehlivý. 
  • Z dieselů je nejlepší volbou jednotka 1.5 dCi. Ve verzi splňující nejnovější emisní normy má sice poněkud vlažný projev, o to víc ale potěší nízkou spotřebou a příkladnou spolehlivostí.
  • Do faceliftu v r. 2020 nabízel Renault Mégane i v „polosportovním“ provedení GT s motorem 1.6 TCe o výkonu až 151 kW (205 koní), natáčením zadních kol 4Control a bohatou výbavou. 
  • Zcela samostatnou kapitolu z hlediska jízdních zážitků i provozních nákladů představuje sportovní Mégane RS, zejména ve variantě Trophy. V zatáčkách ujede mnohem dražším vozům a svým chováním nadchne i ostřílené sportovní řidiče.

Když si vyberete svůj vysněný Renault Mégane u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…