Vybíráme z nabídky: Peugeot 3008 II

Foto: Peugeot

V roce 2008 přišel Peugeot 3008 na svět jako zvláštně stylizované MPV. V průběhu života první generace se ale evropský trh zásadně změnil, když nastal boom SUV. Proto se ve druhé generaci změnil i Peugeot 3008. Pohon všech kol ani žádné skutečné terénní vlastnosti sice nenabídl, ale vypadal jako SUV. A uvedl se oslnivě: získal prestižní titul evropského auta roku 2017 a více než polovina počátečních objednávek přicházela od zákazníků jiných značek. Dodnes se 3008 stabilně drží mezi dvacítkou až třicítkou nejprodávanějších nových aut v Evropě.

Popularita modelu se odráží i na trhu ojetin. Na Carvago.com aktuálně nabízíme více než 6000 vozů Peugeot 3008, přičemž naprostá většina je už z druhé generace. Diesely převažují nad benzinovými motory zhruba v poměru 3:2, ale rychle přibývají i plug-in hybridy, které nabídku obohatily v rámci faceliftu v roce 2020.

S faceliftem přišla také zásadní změna vzhledu v duchu nového designového jazyka značky a výrazně modernizovaný interiér, který určitě patří k nejvýstřednějším v celém segmentu. Tradicionalisté budou spokojenější jinde. Peugeot 3008 cílí na zákazníky, kteří ocení designovou originalitu.

Ojetý Peugeotu 3008 II: Motory, výbava, spolehlivost

  • Velikostí se Peugeot 3008 řadí mezi kompaktní SUV. Zákazníkům, kteří potřebují více prostoru, nabízí značka na stejném technickém základu model 5008 s prodlouženou karoserií a volitelnou třetí řadou sedadel.
  • U všech peugeotů upozorňujeme na nutnost zvyknout si na i-cockpit, ergonomicky zvláštní koncepci interiéru s vysoko umístěným přístrojovým štítem a malým, „v klíně“ položeným volantem. Nenechte se odradit prvním dojmem, za týden dva se budete cítit jako doma.
  • Pokud ale měříte přes 187 cm, raději se poohlédněte po voze jiné značky. Dlouháni se za volant pohodlně neposkládají nikdy.
  • Jedinou verzí s pohonem všech kol je vrcholná motorizace 1.6 Hybrid4 s celkovým výkonem 221 kW/300 k, která se v nabídce objevila před třemi lety. K elektromotoru integrovanému v převodovce přidává ještě jeden, uložený u zadní nápravy. S rozjezdem na sněhu pomůže, ale více suverenity v zatáčkách ani v terénu vozu nedodá.
  • Při modernizaci vypadly z nabídky dvoulitrové diesely, se kterými mohl Peugeot 3008 táhnout až dvoutunový vlek. 
  • Pokud ale těžké přívěsy tahat nepotřebujete, dnešní motor 1.5 BlueHDi přesvědčuje kultivovaným chodem, nízkou spotřebou a vzhledem k objemu i docela překvapivým zátahem. Dobrá volba.
  • Benzinové motory 1.2 PureTech našim zákazníkům nedoporučujeme. Jedou hezky, ale v příměstském provozu se chronicky zanášejí karbonem, trpí nejrůznějšími mechanickými závadami, berou olej a mají krátké intervaly výměny oleje i rozvodů. Děláme to jen málokdy (a neradi), ale tady musíme jasně říct – ruce pryč!
  • Naopak motor 1.6 PureTech si nese špatnou pověst už jen jako dědictví z dávné minulosti. V novějších provedeních, s jakými se setkáte v 3008, pracuje bezproblémově a nabízí příjemnou dynamiku.

Když si vyberete Peugeot 3008 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o stavu vozu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. A vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…