Vybíráme z nabídky: Hyundai Tucson III (TL)

Máte omezený rozpočet a hledáte praktické SUV, které i dnes vypadá k světu? Hyundai Tucson předchozí, třetí generace by ve vašem hledáčku neměl chybět. Roky na něm vůbec nejsou vidět a mnoha lidem se jeho elegantní křivky líbí dokonce víc než kontroverzní futuristický vzhled nejnovějšího modelu.

Na Carvago.com dnes nabízíme více než 6000 vozů Hyundai Tucson. Z toho asi čtvrtina jsou auta třetí generace, kterou automobilka označovala kódem TL. Pro Evropu se vyráběla v letech 2015-2021 v Nošovicích na severovýchodě České republiky. Jinak je ale Tucson veskrze globální model. Vznikal v 11 zemích včetně třeba Pákistánu, Vietnamu nebo Brazílie.

Ojetý Hyundai Tucson 3. generace : Motory, výbava, spolehlivost

  • Je pojmenovaný po arizonském městě a vyslovuje se „tuson“.
  • Velikostně se jedná o typické kompaktní SUV. Délka karoserie a rozvor přibližně odpovídají Volkswagenu Tiguan. Mnoha zákazníkům tak Tucson s objemem zavazadelníku 455 až 513 l (podle verze) postačí i jako rodinné auto.
  • Doporučujeme zejména vozy od roku 2018. Mají výrazně modernizovaný interiér se „stojícím“ displejem palubního systému a mnohé jsou stále v tovární pětileté záruce! 
  • Nabídka luxusní výbavy potvrzovala rostoucí ambice Hyundai. Více než polovina inzerovaných vozů má například vyhřívaný volant, který v té době rozhodně nebyl žádnou samozřejmostí.
  • Pokud značku Hyundai neznáte, možná vás překvapí, jak promyšlená je ergonomie. Tlačítka jsou logicky rozmístěná a tvarovaná tak, aby se s nimi dalo intuitivně pracovat i po hmatu. 
  • Nejběžnější motorizací je benzinový motor 1.6 GDi 97 kW (132 k) s manuální převodovkou a pohonem předních kol. Díky nakrátko poskládané převodovce působí svižněji, než byste podle objemu a výkonu hádali. Vyšší spotřebu kompenzuje nízkými náklady na údržbu.
  • Drahými závadami netrpí ani přeplňovaná verze 1.6 T-GDi s výkonem 130 kW (177 k). Je ovšem docela žíznivá, zvlášť v kombinaci s automatem a pohonem všech kol.
  • Vedle nešlápnete ani s žádným z dieselů, které se pod kapotou Tucsonu postupně objevily. Záleží jen na vás, zda dáte přednost hospodárnosti jednotky 1.6 CRDi, nebo síle dvoulitru s výkonem 136 kW (185 k). Oba zmíněné motory se vzácně vyskytují také v mild-hybridním provedení, nabízeném od roku 2018.
  • Facelift v roce 2018 přinesl rovněž mnoho moderních prvků výbavy od CarPlay přes bezdrátové nabíjení až po 360° kamery. 
  • Nejvyšší povolenou hmotnost přívěsu má jednotka 2.0 CRDi 136 kW s manuální převodovkou – 2200 kg.
  • Hyundai nařizuje měnit olej v převodovkách a pohonu 4×4 jen při provozu ve ztížených podmínkách. My vám to ale doporučíme vždy, a to nejpozději při nájezdu 120 000 km. 
  • Pohon všech kol, řešený elektrohydraulicky ovládanou spojkou, je citlivý na rozdíly v průměru předních a zadních kol. Proto se doporučuje nekombinovat nové pneumatiky se sjetými, ale měnit všechny čtyři najednou, což je beztak rozumné u každého auta.
  • Pro jízdu v lehčím terénu je Tucson vybaven funkcí regulovaného sjíždění svahů a také možností zamknout pohon 4×4, což ne všichni konkurenti umějí.
  • Slabší stránkou Hyundai jako značky jsou ceny některých náhradních dílů. Tucson je naštěstí spolehlivý, ale třeba oprava po nehodě se může prodražit.

Když si vyberete vysněný Hyundai Tucson u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…