Vybíráme z nabídky: Audi A6 C8 (Typ F2)

Foto: Audi

Ani v roce 2023 nebudou chtít všichni jezdit v SUV. Modely vyšší střední třídy nabízejí srovnatelnou prestiž, díky nižší stavbě lepší jízdní vlastnosti a ve variantě kombi také podobný vnitřní prostor. Audi A6 aktuální generace je toho skvělým důkazem.

Přestože současný model je znám jako „C8“, ve skutečnosti jde o generaci pátou – historie řady A6 se totiž počítá od modelu C4 z poloviny 90. let. Matoucí? A co teprve, až vám prozradíme, že samotný výrobce označuje dnešní A6 jako „typ F2“. Vyrábí se od roku 2018 a je to fascinující kus designu i techniky. Mimochodem, u nás na Carvago.com můžete vybírat z více než 8400 nových i ojetých Audi A6.

Ojeté Audi A6 C8: Motory, výbava, spolehlivost

  • Protože stojí na stejné platformě MLB Evo jako další modely značky včetně vlajkových lodí A8 a Q7, nabízí také stejnou úroveň technické vyspělosti. Asistenční systémy, sedadla, zavěšení kol i odhlučnění fakticky odpovídají standardům luxusní třídy.
  • Na devíti evropských trzích, které Carvago pro své potřeby analyzuje, je kombi Avant výrazně populárnější než sedan – v poměru 7:3. Dieselové motory mají podíl 85 %, ale pohon 4×4 není tak samozřejmý, jak by člověk zrovna u Audi čekal. Quattro má „jen“ 54 % nabízených vozů.
  • Mimochodem, quattro může podle motorizace znamenat jak klasický mezinápravový diferenciál (šestiválce), tak mezinápravovou spojku. Ale těžkou hlavu vám to dělat nemusí, viz náš článek Quattro, xDrive, 4Motion… V čem se liší typy pohonu 4×4 – a potřebujete ho vůbec?
  • Šestiválec nepotřebujete tak nutně, jak si možná myslíte. Verze 45 TDI s motorem 2.0 TDI Evo je tichá, kultivovaná a překvapivě svižná. Stálých +200 km/h v levém pruhu německé dálnice zvládá naprosto nenuceně.
  • Dojem z jízdy se výrazně liší podle výbavy. Zatímco standardní model pluje po silnici takříkajíc „po mercedesovsku“, auta s adaptivním podvozkem, natáčením zadních kol nebo dokonce aktivním zadním diferenciálem mají daleko sportovnější charakter. 
  • Velké mechanické problémy jsou aktuálnímu modelu zatím cizí. Naproti tomu poměrně běžné jsou nejrůznější drobné pazvuky a vrzání. Klientela v tomto segmentu je nicméně velmi náročná a první majitelé si často vymohli odstranění podobných problémů už v záruce.
  • Celkově interiér působí velmi luxusně, a to ani nemusí jít o vozy napěchované všemi příplatky. I dotykové ovládání se dvěma středovými displeji je o něco snesitelnější než u většiny jiných značek.
  • Samostatnou kapitolu představují speciální verze. A6 Allroad je standardně vybavená pneumatickým odpružením s nastavitelnou výškou a zakrytováním podvozku pro jistější jízdu mimo kvalitní asfaltové silnice, zatímco až 630koňová RS6 Avant ohromuje nejen dynamikou v přímce, ale zejména dříve nevídanou mrštností v zatáčkách. Skvělé svezení, ovšem s astronomickými provozními náklady.
  • Když je řeč o nákladech, ty jsou u prémiových aut vysoké obecně, ať už jde o sazby v autorizovaných servisech nebo o opravy po nehodě, kdy i zdánlivě banální „ťuknutí“ může vyjít na statisíce. Luxusní zboží má zkrátka svoji cenu.

Když si vyberete svoje vysněné Audi A6 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede podrobnou kontrolu CarAudit a pošle vám detailní zprávu o stavu vozu. Budete-li s výsledkem spokojeni a vůz od nás objednáte, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se už jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…