Vybíráme z nabídky: Alfa Romeo Giulia

Rádi byste něco jako BMW řady 3, ale vadí vám, že jich stojí na každém rohu tucet? Pak uvažujte o Alfě Romeo Giulia. Ne, to nemá být vtip. Samozřejmě víme, že značka Alfa Romeo má (ze zasloužených historických důvodů) mezi širokou motoristickou veřejností špatný zvuk. A víme také, že pověsti Giulie úplně nepomohly četné nedodělky v době uvedení na trh před osmi lety. Dnes je z ní však vyzrálý sportovní sedan s vynikajícími jízdními vlastnostmi. Nějakou drobnější závadou snad pozlobit může, ale drahá mechanika rozhodně není poruchovější než u oblíbených německých značek.

Na Carvago.com aktuálně nabízíme více než 700 vozů Alfa Romeo Giulia. Diesel a benzin jsou rozdělené téměř přesně na polovinu a zhruba třetina aut má pohon všech kol. Oproti tomu manuální převodovka je velkou vzácností, její podíl nedosahuje ani čtyř procent. Vůbec to nevadí, automat od vyhlášené německé firmy ZF funguje skvěle.

Ojetá Alfa Romeo Giulia: Motory, výbava, spolehlivost

  • Především, technicky jde o naprosto plnohodnotný prémiový sedan. Platforma Giorgio (Jiří), na které Giulia (Julie – není to hezké, když se železu dávají lidská jména?) a sesterské SUV Stelvio vznikly, využívá podélně uložený motor s pohonem zadní nápravy. Tedy stejně jako BMW 3 nebo Mercedes třídy C.
  • Platforma je navíc poctivě zkonstruovaná v podstatě bez ohledu na náklady a dimenzovaná i na větší a těžší modely, které se nakonec výroby nedočkaly. Všechny modely Giulie tak mají například hliníkové komponenty podvozku nebo hnací hřídel („kardan“) z karbonu.
  • Přední lichoběžníková ramena i zadní víceprvkové zavěšení jsou navržené tak velkoryse, že obvykle vydrží bez výměny vysoké stovky tisíc kilometrů. Leckterá německá konkurence by mohla závidět.
  • A když je řeč o německé závisti, řídit Giulii se zadním pohonem je pro zkušeného řidiče za odměnu. Nabízí přesně ten druh řidičského zážitku, jaký zákazníci hledají (a u většiny verzí už roky nenacházejí) třeba u onoho trojkového BMW.
  • Samostatnou kapitolou je sportovní Giulia Quadrifoglio. Motor od Ferrari překypuje silou i charakterem a podvozek s elektronickými tlumiči a samosvorným diferenciálem je v zatáčkách ostrý jako žiletka, ale přitom stále naprosto předvídatelný. Mistrovské dílo.
  • Z hlediska spolehlivosti je nejrizikovější volbou nikoliv diesel 2.2 JTDm a kupodivu ani ostré Quadrifoglio, ale zdánlivě obyčejný benzinový dvoulitr. Jeho komplikovaná technika trpí na zanášení karbonovými úsadami, zejména při častých jízdách na krátké vzdálenosti.
  • Hlavní nevýhodou Giulie oproti německé konkurenci je úzká nabídka motorů a zejména absence karoserie kombi. Musíte se připravit také na laciněji působící interiér a nepříliš povedený palubní systém (zj. u vozů před faceliftem). 
  • Sklopná zadní opěradla se dodávala jen za příplatek, v ojetých vozech proto nejsou samozřejmostí. 
  • Nové Giulie uměly majitele potrápit mnoha zlomyslnými drobnostmi, způsobenými laxností konstruktérů i montážních dělníků. Dnes se ale mechanici Carvago při kontrolách ojetých Giulií setkávají většinou jen s rezavými zadními kotouči nebo nárazníkem odřeným od nešetrného parkování u obrubníku.
  • Mnoho majitelů vyměnilo v průběhu let původní pneumatiky run-flat za obyčejné s měkčími bočnicemi. S nimi Giulia jezdí komfortněji, v případě defektu jste ale odkázáni na lepicí sadu nebo asistenční službu. To samozřejmě platí i pro novější vozy, kdy některé specifikace mají normální pneumatiky už z výroby.
  • Přestože Alfa Romeo nepředepisuje výměnu oleje v automatické převodovce, my vám ji – jako ve všech podobných případech – doporučujeme nejpozději po 160 000 km. 

Když si vyberete vysněnou Alfu Romeo Giulia u nás na Carvago.com, vyšleme k ní mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…