Një zgjedhje nga seria: Mercedes-Benz GLA

Foto: Mercedes-Benz

Doni një veturë me një yll me tri cepa përpara por nuk ju pëlqen të jetë tepër e madhe? Atëherë mund t’ju pëlqejë Mercedes-Benz GLA. Është vetura më e vogël që ofron kjo markë dhe ka shumë të përbashkëta me A-Class kompakte për sa i përket ndërtimit. Kjo e bën të qartë se është projektuar kryesisht për në qytet, edhe pse gjenerata më e fundit H247 ka më shumë hapësirë se modeli i ngjeshur i mëparshëm. 

Në Carvago mund të zgjidhni mes 3500 veturave Mercedes-Benz GLA. Gjenerata aktuale, e disponueshme që prej vitit 2019 përbën rreth dy të tretat e numrit total. Motorët standardë janë sigurisht më të shpeshtët, por gama e gjerë e modeleve sportive AMG ose hibridet plug-in 250e janë një surprizë e këndshme. Një sistem i të gjitha rrotave aktive gjendet në pothuajse një në çdo pesë vetura të reklamuara.

Mercedes-Benz GLA H247 i përdorur: Motorë, pajisje, besueshmëri

  • Për sa i përket madhësisë, GLA i ngjan një Audi Q3 ose BMW X1, duke krijuar një konkurrencë ngjashëm luftës së tërheqjes me litar midis të triave. Gjenerata e parë i ka dhënë Mercedes GLA reputacionin e një veture që nuk ka hapësira të bollshme. Megjithatë, e vërteta është se gjenerata e fundit ka hapësirë të mjaftueshme për katër persona të rritur, duke përfshirë kokat dhe këmbët. 
  • Bagazhi ka një kapacitet prej 435 l, megjithëse në modelin hibrid është 385 l. Kjo do të thotë që GLA kryen vetëm detyrat e një veture familjare me kompromis të konsiderueshëm. Nga ky këndvështrim, X1 i përmendur më sipër ofron shumë më tepër.
  • Hapësira e brendshme inovative me grila elegante të kondicionimit është më këndshme për përdoruesin nga sa mund të duket me shikim të parë. Kjo ndodh në veçanti falë një sistemi multimedia MBUX të projektuar me mençuri me një ndërfaqe grafike tërheqëse dhe kontrolle me zë që funksionojnë mjaft mirë, jo vetëm në anglisht apo gjermanisht.
  • Për një markë premium, ka mundësi që do të habiteni pak që modelet me motor më të dobët kanë një diferencial mbrapa më të thjeshtë i cili është i zakonshëm në veturat e prodhuara në masë. Megjithatë nuk do të arrini ta dalloni ndryshimin në situatat normale, dhe amortizimi me disa elementë në modelet më të fuqishme është më i saktë për sa i përket shërbimit dhe mirëmbajtjes.
  • Emërtimet GLA 180 dhe 200 janë të fshehura poshtë haubës së një motori Renault 1.3 l. Megjithatë punon shumë këndshëm, dhe është më i besueshëm se modeli problematik dylitërsh M260, i përdorur në GLA 250 dhe 35 AMG. Të gjithë motorët me naftë janë modele të një motori 2-litërsh nga seria OM654. Modeli 250e hibrid kombinon motorin 1.3 l të përmendur më sipër me një motor elektrik të integruar në një transmision automatik. 
  • Rehatia e amortizimit është përmirësuar në mënyrë dramatike krahasuar me gjeneratën e parë. Pavarësisht kësaj, ju rekomandojmë të zgjidhni një veturë pa paketën AMG Line nëse ka gjasa të udhëtoni në rrugë me cilësi jo të mirë, sepse amortizimi është pak më i ashpër.
  • Modeli më i mirë sportiv, A 45 AMG, me fuqi deri në 310 kW (421 hp) dhe përshpejtim nga zero në njëqind prej 4.3 s, ofron fuqi të madhe por në kurriz të kostove shumë të mëdha të përdorimit. Kur i bëhen shërbimet siç duhet, mund të jetë më i besueshëm nga ana mekanike sesa varianti më i dobët 35 AMG.
  • Modeli GLA 250e plug-in hibrid është shumë i këndshëm me shtytje të mirëbalancuar me motor me djegie dhe me motor elektrik. Kur punon vetëm me energji elektrike, mund të përshkojë pa problem rreth 50 km, dhe për shumë njerëz kjo mjafton për nevojat e tyre të përditshme. Përveç karikimit të ngadaltë AC, bën gjithashtu të mundur mbushjen e shpejtë me fuqi deri në 24 kW (ulet deri në 22 pas modernizimit të vitit të kaluar). Ia vlen të theksojmë se mbështetja për karikimin e shpejtë DC thuajse nuk ekziston mes veturave plug-in hibride.
  • Përveç defekteve mekanike në motorët M260, në inspektimet e Carvago të veturave Mercedes GLA të përdorura janë gjetur me raste defekte në sistemin 4Matic, shpesh të shkaktuara nga neglizhenca në mirëmbajtje. Ndërrimet me goditje të marsheve në DCT (transmisionet me dy fraksione) zakonisht mund të zgjidhen nëpërmjet një rregullimi në softuer. Diagnostikimet në motorët me naftë kanë zbuluar me raste një problem me filtrin e grimcave të naftës (DPF).

Kur zgjidhni Mercedes-Benz GLA të ëndrrave tuaja në Carvago.com, ne dërgojmë një mekanik që t’i bëjë një inspektim CarAudit të detajuar dhe që t’ju dërgojë një raport të plotë lidhur me gjendjen e saj, si edhe fotografi. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin dhe vendosni ta blini veturën, ne kujdesemi për gjithçka, që nga blerja dhe importi, deri te regjistrimi në regjistrin e mjeteve motorike. Gjithçka që duhet të bëni është të prisni momentin kur ne të parkojmë veturën para shtëpisë suaj.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ndodhë rrallë të të bjerë në dorë një kryevepër si kjo. Gjatë kohës që punonte te Fiat, dizajneri amerikan, Frank Stephenson, krijoi një ikonë që njerëzit e admirojnë –…
Vetëm pak emra në botën e veturave u ngjallin emocion njerëzve në përgjithësi aq fort sa Ford Mustang. Makina legjendare amerikane me logon e kalit është duke prezantuar në…
Seria 3 gjermane nuk ka nevojë për prezantime të gjata. Viti 2025 shënon pesëdhjetë vjet që kur seria u bë shembull i një veture sportive në kategorinë e përmasave…