Një zgjedhje nga seria: Audi Q7 (Tipi 4M)

Foto: Audi

Në shumicën e tregjeve ku operon Carvago, Audi Q7 është një nga veturat luksoze më të famshme. Nuk është për t’u çuditur. Poshtë ndërfaqes së saj plot stil, e cila nuk të ngjallë aq shumë emocion sa disa prej konkurrentëve të saj më pompozë, në gjeneratën e dytë fshihet inxhinieri e rafinuar dhe vlerë e lartë në përdorim.

Aktualisht Carvago.com ofron mbi 1300 Audi Q7, nga të cilat rreth tre të katërtat kanë motor me naftë. Ka edhe thuajse 400 SQ7 sportive, të cilat i rradhisim në baze të strukturave dhe modeleve. Mund t’i shini të dyja modelet njëkohësisht duke klikuar këtë link: bit.ly/3iDHaBj

Audi Q7 i përdorur: Motorë, pajisje, besueshmëri

 • Gjenerata e dytë mbart emërtimin 4M dhe prodhohet së bashku me Volkswagen Touareg dhe modele të tjera përkatëse në një fabrikë të Volkswagen pranë Bratislavës, në Sllovaki. 
 • Në ditët e sotme, modelet më të vjetra nga gjenerata e dytë, të shitura që prej vitit 2015, janë të disponueshme kundrejt çmimit të një veture të re me madhësi të mesme. Megjithatë, kostot e përdorimit dhe shërbimit shërbejnë si provë se Q7 është një veturë e madhe nga një prodhues premium. Prandaj, blerja e një Q7 me shumë kilometra është diçka që mund t’ua rekomandojmë me besim të plotë vetëm klientëve që kanë fonde të mjaftueshme për mirëmbajtje të rregullt dhe shërbime të paplanifikuara.
 • Krahasuar me gjeneratën e parë pompoze, modeli aktual duket më tepër si një veturë e madhe “e llojit karavan”, megjithatë mos u mashtroni. Madhësia e saj pak a shumë është e njëjtë me modelin e mëparshëm, edhe pse hapësira e brendshme është mjaft më e madhe falë një ndërtimi të menduar më mirë. 
 • Shtatëvendëshet gjenden relativisht lehtë – rreshti i tretë i ulsëve, në të cilin mund të ulen pa problem edhe të rriturit, është i përfshirë në më shumë se një të tretën e veturave Q7 të reklamuara.
 • Bagazhi ka një kapacitet prej 770 litrash, ndërsa modelime pesë ulse ka më shumë se 800 litra. Palosni ulset dhe do të keni më shumë se 2 metra kub hapësirë.
 • Falë levizjeveme të gjitha rrotat, kjo veturë gjigante mund të manovrojë në garazhet nëntokësore po aq lehtë sa dy vetura që janë dy kategori poshtë saj. Megjithatë, performanca në rrugë është e shkëlqyer edhe në shpejtësi autostrade ose në kthesa, e cila ka qenë thembra e Akilit në gjeneratën e parë.
 • Shasia e fortë, amortizimi pneumatik dhe transmisioni planetar automatik ZF me tetë shpejtësi perfromojnë mirë në ngarkesa të larta, duke përfshirë trajlerat e rëndë. Kur inspektojnë veturat Q7 të përdorura, mekanikët e Carvago vërejnë shpesh frena të konsumuara, të cilat – njëlloj si në shumë modele të tjera VW në kategori të ndryshme – janë disi joproporcionale. 
 • Megjithatë, kjo nuk mund të thuhet për frenat me kompozit qeramike që ofrohen si ekstra për variantin sportiv me tetë cilindra, SQ7. Ajo lëviz si në ëndërr: një kombinim i tillë i sofistikimit, komoditetit, dinamikës në vijë të drejtë dhe shkathtësisë fantastike në kthesa është diçka shumë e rrallë. Megjithatë kemi folur pak më herët për kostot e operimit të Q7, dhe kjo padyshim vlen edhe për SQ7.
 • Asnjë prej motorëve nuk është problematik dhe asnjë nuk konsumon më tepër seç duhet duke pasur parasysh përmasat e veturës. Zgjedhja më e mençur, kuptohet, është motori 3.0 TDI me 231 kuaj ose motori më i ri me 272 kuaj fuqi.
 • Gama e opsioneve ekstra ishte dhe vazhdon të jetë shumë e gjerë, megjithatë shumë larg nga çfarë klientët janë të gatshëm të paguajnë për një Q7 “të plotë”. Ndaj sigurohuni qëvetura që zgjidhni të ketë veçoritë dhe funksionet që i doni me patjetër. Ose na e lini ne në dorë dhe ne do të kontrollojmë pajisjet për ju gjatë inspektimit CarAudit.
 • Në vitin 2020, veturës Q7 iu bë një rifreskim, përveç pamjes më tërheqëse, janë vendosur kontrolle të reja me dy ekrane me prekje, është vendosur motori i jashtëzakonshëm me tetë cilindra me naftë në modelin SQ7 me një version me benzinë (më pak i jashtëzakonshëm) dhe një hibridizim i lehtë i të gjithë spektrit të motorëve me benzinë. 

Kur zgjidhni Audi Q7 të ëndrrave tuaja në Carvago.com, ne nisim një mekanik për t’i bërë një inspektim të detajuar të CarAudit dhe ju dërgojmë një raport të plotë në lidhje me gjendjen e saj, si edhe fotografi. Nëse jeni të kënaqur me rezultatin dhe vendosni ta blini veturën, ne kujdesemi për gjithçka, që nga blerja deri tek importimi dhe regjistrimi në regjistrin e mjeteve motorike. Gjithçka që duhet të bëni është të prisni momentin kur ne të parkojmë veturën para shtëpisë suaj.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Doni një veturë me një yll me tri cepa përpara por nuk ju pëlqen të jetë tepër e madhe? Atëherë mund t’ju pëlqejë Mercedes-Benz GLA. Është vetura më e…
Ndodhë rrallë të të bjerë në dorë një kryevepër si kjo. Gjatë kohës që punonte te Fiat, dizajneri amerikan, Frank Stephenson, krijoi një ikonë që njerëzit e admirojnë –…
Vetëm pak emra në botën e veturave u ngjallin emocion njerëzve në përgjithësi aq fort sa Ford Mustang. Makina legjendare amerikane me logon e kalit është duke prezantuar në…