Vybíráme z nabídky: Audi Q7 (Typ 4M)

Foto: Audi

Na většině trhů, kde Carvago působí, patří Audi Q7 k nejoblíbenějším luxusním SUV. Není divu. Druhá generace skrývá pod střízlivě stylizovanou karoserií, která neprovokuje tolik jako opulentní vzhled některých konkurentů, propracovanou techniku a vysokou užitnou hodnotu.

Na Carvago.com máme aktuálně více než 1300 vozů Audi Q7 druhé generace, z toho asi tři čtvrtiny s dieselovým motorem. Dalších téměř 400 vozů připadá na sportovní SQ7, kterou v naší modelové struktuře vedeme jako samostatný model. Vyhledat obě varianty najednou můžete klepnutím na tento odkaz: bit.ly/3iDHaBj

Ojetý Audi Q7: Motory, výbava, spolehlivost

  • Druhá generace nese označení 4M a vyrábí se spolu s Volkswagenem Touareg a dalšími příbuznými modely v továrně Volkswagenu u slovenské Bratislavy. 
  • Nejstarší kusy druhé generace, prodávané od roku 2015, lze dnes sehnat za cenu nového vozu střední třídy. Provozní a servisní náklady ovšem odpovídají tomu, že se jedná o velké SUV prémiové značky. Koupi Q7 s vysokým nájezdem proto můžeme s klidným svědomím doporučit jen zákazníkům s dostatečnou finanční rezervou na pravidelnou údržbu i neplánovaný servis.
  • Oproti pompézní první generaci působí aktuální model spíše jako zavalitější kombi, ale nenechte se zmást. Rozměrově na předchůdce prakticky nic neztrácí a díky promyšlenější konstrukci je uvnitř daleko prostornější. 
  • Relativně dobře je k sehnání sedmimístné provedení – třetí řadu sedadel, na kterou se v případě nouze vejdou i dospělí, má více než třetina inzerovaných vozů.
  • Zavazadlový prostor má objem 770, v případě pětimístné varianty dokonce přes 800 litrů. Po sklopení sedaček se dostanete na více než dva krychlové metry.
  • Díky natáčení zadních kol působí tento kolos při manévrování v podzemních garážích podobně mrštně jako auta o dvě třídy menší. Jízdní vlastnosti jsou ale na vysoké úrovni také v dálničním tempu a dokonce i v zatáčkách, což byla Achillova pata první generace.
  • Robustní podvozek, pneumatické odpružení i osmistupňový planetový automat ZF dobře snášejí vysoké zatížení včetně tahání těžkých přívěsů. Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Q7 nejčastěji setkávají s opotřebenými brzdami, které jsou – jako u mnoha jiných modelů koncernu VW napříč kategoriemi – poněkud poddimenzované. 
  • To se ovšem netýká brzd z keramického kompozitu, nabízených jako příplatková výbava do osmiválcové sportovní varianty SQ7. Ta jezdí opravdu parádně, takovou kombinaci každodenní kultivovanosti, praktičnosti, dynamiky v přímce a překvapivé mrštnosti v zatáčkách aby pohledal. Na provozní náklady Q7 jsme ale upozorňovali již v úvodu a v případě SQ7 to platí dvojnásob.
  • Žádný z motorů není vysloveně problematický nebo neúměrně žíznivý. Nejracionálnější volbou je ale samozřejmě šestiválec 3.0 TDI o výkonu 231, později 272 koní.
  • Nabídka příplatkové výbavy byla a je extrémně široká, zdaleka ne každý zákazník byl však ochoten zaplatit za Q7 „v plné“. Pohlídejte si, aby vybrané auto mělo prvky a funkce, které považujete za nezbytné. Nebo to nechte na nás a my výbavu ověříme v rámci kontroly CarAudit.
  • V roce 2020 dostala Q7 facelift, který vedle atraktivnějšího vzhledu přinesl také novou koncepci ovládání se dvěma dotykovými displeji, nahrazení famózního dieselového osmiválce v modelu SQ7 benzinovým (ovšem neméně famózním) a mild-hybridizaci celé motorové palety. 

Když si vyberete Audi Q7 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…