Vybíráme z nabídky: Volkswagen T-Cross

Foto: Volkswagen

T-Roc, T-Cross… taky v současné nabídce SUV od Volkswagenu trochu tápete? Zatímco T-Roc lze s trochou nadsázky označit za zvýšený Golf, menší T-Cross můžeme považovat za „Polo SUV“ téměř doslova. Pod karoserií má totiž s populárním malým hatchbackem společné prakticky všechno.

Přestože se neprodává ani pět let, na trhu ojetin patří T-Cross k nejhojněji zastoupeným malým SUV. Na Carvago.com můžete vybírat z více než 7500 vozů Volkswagen T-Cross. Přibližně polovina má automat, diesely jsou s podílem pouhých 2,8 % velmi vzácné.

Ojetý Volkswagen T-Cross: Motory, výbava, spolehlivost

  • Je to nejmenší SUV značky Volkswagen. Při délce 4108 mm je ještě o něco menší než Taigo a o 13 cm kratší než zmíněný T-Roc. Z toho je jasné, že kandidátem na rodinné auto tento model není.
  • To ale ještě neznamená, že se hodí jen na krátké pojížďky po městě. Díky technické příbuznosti s propracovaným Polem se T-Cross může chlubit kultivovaným jízdním projevem i v dálničním tempu.
  • Také palubní deska je prakticky shodná s Polem. Na jednu stranu to znamená jistou absenci nápaditosti, ale materiály, dílenské zpracování i ergonomie mají velmi „dospělou“ úroveň.
  • Zadní lavice může být posuvná a s nastavitelným sklonem opěradla, což je v této třídě k vidění jen zřídka. Stejně jako (příplatková) dvouzónová klimatizace.  
  • Na těžší terén T-Cross samozřejmě dělaný není. Oproti Polu má ale o dva centimetry vyšší podvozek, takže kamenitou cestu k horské chatě zvládne se ctí. 
  • V nabídce motorizací zcela převažuje tříválec 1.0 TSI ve variantách 70 a 85 kW (95 a 116 k). Připlatit si za výkonnější variantu má smysl zejména kvůli šestistupňové převodovce, která lépe zužitkuje potenciál malého motoru.
  • Pro zájemce o svižnější svezení má VW připravenou jednotku 1.5 TSI. Jejích 110 kW (150 k) zacvičí s malým a lehkým vozem docela slušně. 
  • Automat je vždy dvouspojková převodovka DQ200 se suchými spojkami. Při správné údržbě už vydrží víc než v minulosti, pro jistotu však doporučujeme omezit výběr na kusy s nižším nájezdem a nelitovat peněz za pravidelné výměny oleje v převodovce. Z dlouhodobého hlediska se to vyplatí.
  • Při kontrolách ojetých VW T-Cross se naši mechanici občas setkávají s předčasně opotřebeným obložením spojky (u manuálu) nebo netěsností chladicího okruhu u 1.5 TSI, u dieselů může vzácně zazlobit vodní čerpadlo. Vozů je na evropském trhu naštěstí dostatek, takže v případě zjištění závady při kontrole CarAudit pro vás snadno najdeme jiný, bezproblémový kus.
  • Organizace Euro NCAP udělila modelu T-Cross pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti. 97 % bodů získal za ochranu dospělých cestujících, 86 % za ochranu dětí, 81 % v kategorii chodců a ostatních zranitelných účastníků silničního provozu a 80 % za bezpečnostní technologie.
  • Zajímavost na závěr: V Jižní Americe se T-Cross vyrábí v prodloužené verzi, která využívá stejnou prodlouženou platformu Pola jako Škoda Kamiq.

Když si vyberete svůj vysněný Volkswagen T-Cross u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Kompaktní SUV jménem Tucson je pro Hyundai klíčové – jak globálně, tak evropsky. Na starém kontinentu se totiž opakovaně stalo nejprodávanějším modelem značky. A nic na tom nezměnila ani…
Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…