Vybíráme z nabídky: Volkswagen Passat B8

Passat patrně nemusíme představovat ani těm z vás, kteří se o auta příliš nezajímají. Za skoro půl století na trhu se stal faktickým vzorem auta střední třídy a mezi ojetinami patří k nejžádanějším modelům. Ostatně i u nás na Carvago se dlouhodobě řadí mezi nejprodávanější vozy. 

Popularitu si Passat získal nadčasovým designem, prostornou karoserií, slušnými jízdními vlastnostmi (doby těžkopádné generace B5 jsou dávno zapomenuty) a nekomplikovaným ovládáním. Výhodou je i široká nabídka motorů a variant pohonu.

Na Carvago můžete aktuálně vybírat z více než 8000 vozů Volkswagen Passat, dalších více než 500 pak připadá na zvýšený Passat Alltrack. V nabídce zcela převládá karosářské provedení Variant (kombi), diesely mají zhruba dvoutřetinový podíl. Vozů VW Passat 4Motion s pohonem všech kol u nás najdete více než 1400. 

Ojetý Volkswagen Passat B8: Motory, výbava, spolehlivost

  • Nové Passaty se kupují téměř vždy jako služební, i mladé ojetiny proto mívají velké nájezdy. Což nemusí být na závadu, ale prohlídka zkušeným mechanikem by měla být samozřejmostí.
  • Podle optického stavu se řídit nemůžete. Passat je zpracovaný velmi poctivě, takže neprosezené sedačky, neohmataný volant a nepoškrábané plasty neříkají nic o tom, v jakém stavu je mechanika pod karoserií.
  • Příliš nedejte ani na lidová moudra ohledně spolehlivosti motorů. Třeba obávaný vrcholný diesel 2.0 TDI biturbo s výkonem 176 kW je konstrukčně jiný než v Multivanu, kde si udělal špatnou pověst, a v zásadě bezproblémový. 
  • Podobně převodovka DSG je strašákem jen ve verzi se suchými spojkami, montované ke slabším motorům. Dvoulitry mají spojky v oleji a systémově se nekazí. Přesto po koupi doporučujeme investovat do výměny oleje v převodovce, a pokud si vyberete auto s pohonem všech kol 4Motion, i v něm.
  • Ačkoliv názvy motorů a převodovek zůstávají u VW dlouhodobě stejné, jejich technika (a typické problémy) se v průběhu let mění. Například u motorů 2.0 TDI se po náběhu varianty Evo přechodně vyskytly častější problémy s netěsnostmi, verze 147 kW (200 k) pak vykazuje vyšší spotřebu oleje i u jinak bezproblémových kusů.
  • Možná nejlepší pohonnou jednotkou pro Passat B8 je 2.0 TSI 140 kW/190 k, kterou jsme na tomto místě doporučovali už mnohokrát. Je klidná, tichá, dostatečně pružná a díky speciálnímu naladění dokáže na delších trasách spotřebou konkurovat dieselům.
  • Luxusní výbavu mají jen auta pořizovaná původně manažerům, referentské vozy jsou skromnější. Pokud budete hledat na Carvago.com, použijte filtrování podle prvků výbavy, abyste měli jistotu, že váš Passat bude mít funkce, které chcete.
  • Ze široké škály příplatkové výbavy doporučujeme opravdu skvělá ergonomická sedadla ErgoActive. Naproti tomu třeba adaptivní tlumiče DCC představují u ojetin s vyšším nájezdem jisté riziko. Jejich životnost není nekonečná a výměna se prodraží.
  • Pokud skutečně nepotřebujete praktičnost kombi, zvažte Passat sedan. Díky tuhé tříprostorové karoserii je tišší a možná vás až zaskočí, jak zdatně si vede při svižné jízdě v zatáčkách.
  • Nečekanou praktickou výhodu Passatu objevíte pod podlahou zavazadlového prostoru – najdete tam plnohodnotnou rezervu, v moderních vozech čím dál vzácnější.
  • Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Passatů B8 nejčastěji setkávají s vrzáním od přední nápravy, nefunkčním topením, drobnými netěsnostmi motorů nebo špatně pracujícím systémem 4Motion kvůli zanedbané údržbě. Takové vozy vám samozřejmě ke koupi nedoporučíme.

Když si vyberete vysněný Volkswagen Passat u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…