Vybíráme z nabídky: Volkswagen Arteon

Foto: Volkswagen

Že Volkswagen neumí design, který chytne za srdce? V případě Arteonu to určitě neplatí, atraktivně stylizovaný liftback vypadá fantasticky i po pěti letech na trhu. A možná ještě hezčí je kombi Shooting Brake, uvedené v roce 2020. Kombinace osvědčené koncernové techniky s téměř prémiovým designem se ukázala jako vítězný recept. I jako ojetina je Arteon velmi žádaný a skvěle si drží cenu.

Konstrukčně vychází Arteon z Passatu a třeba palubní deska je prakticky totožná. Protože ale Volkswagen chtěl, aby zákazníci vnímali Arteon jako model „nad“ Passatem, dal mu prodlouženou platformu Škody Superb. Někdy bývá dokonce řazen do vyšší střední třídy, přestože jeho rozměry ani technika tomu zcela neodpovídají. Mimochodem, u nás na Carvago.com můžete vybírat z více než 2600 nových i ojetých VW Arteon.

Ojetý Volkswagen Arteon: Motory, výbava, spolehlivost

  • Na vrcholu nabídky stojí sportovní Arteon R s motorem 2.0 TSI o výkonu 235 kW (320 k). Ten ale přišel na trh teprve v roce 2020, i jako ojetý je proto zatím poměrně nedostupný. 
  • V roce 2020 naopak skončil fantasticky silný 2.0 Bi-TDI. Nejsilnějším dieselem je nyní 140kW (190k) verze 2.0 TDI Evo. Prudkosti biturbodieselu sice nedosahuje, zato je kultivovanější a úspornější.
  • Benzinový dvoulitr 2.0 TSI má kromě sportovní i svou krotkou verzi, naladěnou naopak na nízkou spotřebu. Je tichá, spolehlivá a hezky zabírá odspodu. Nelze ji ale kombinovat s pohonem všech kol.
  • V nabídce je i plug-in hybrid s pohonem převzatým z Passatu GTE. Jako nový nedává bez finančních úlev od státu smysl. Z druhé ruky by mohl stát za úvahu, zejména pokud máte možnost nainstalovat si doma nabíječku a seženete ho za rozumnou cenu.
  • Prémiové ambice Arteonu se projevují nejen na nabídce motorů. Příplatkové adaptivní tlumiče mají sice stejnou zkratku DCC jako v Passatu, ale zcela jinou konstrukci. Využívají špičkovou magnetoreologickou technologii, kterou používá například Audi ve svých sportovních modelech.
  • Také adaptivní LED světla nebo systémy asistované jízdy fungují v podstatě dle prémiových standardů. 
  • Už od pohledu by mělo být zřejmé, že u kombi Shooting Brake stál vzhled na seznamu priorit výš než praktičnost. Objem 565 l poměrně výrazně zaostává i za dnešním standardem kombíků nižší střední třídy (600+ l). 
  • Z hlediska obsluhy komfortních a komunikačních funkcí jsou výrazně příjemnější auta před faceliftem (2020), který přinesl dotykové ovládání, hojně kritizované napříč celou aktuální nabídkou VW.
  • Efektní bezrámová okna Arteonu nejsou ani v rychlostech německé dálnice zdrojem nesnesitelného hluku. Je ale nezbytné zkontrolovat, zda na všech dveřích dobře funguje jejich automatické spuštění o pár mm při otevření dveří.

Když si vyberete svůj vysněný Volkswagen Arteon u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede podrobnou kontrolu CarAudit a pošle vám detailní zprávu o stavu vozu. Budete-li s výsledkem spokojeni a vůz od nás objednáte, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se už jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…