Vybíráme z nabídky: Peugeot 308 III

Třetí generace Peugeotu 308 vsadila na radikální design. Nemusí se vám líbit, ale určitě vás nenechá chladným. Je to bezesporu zajímavá volba pro ty z vás, kteří stále ještě upřednostňují „normální auto“ před SUV, ale zároveň nechtějí jezdit v Golfu jako půlka Evropy. 

Na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z více než 5000 vozů Peugeot 308. Z toho přibližně tři tisícovky jsou už vozy třetí generace, která teprve před několika týdny oslavila dva roky od zahájení prodeje. Hatchback vede nad kombi v poměru 2:1, stejně vysoká je převaha automatů nad manuálními převodovkami. Solidní zastoupení, asi 28 %, stále mají dieselové motory. Dobře k sehnání jsou také hybridy, naproti tomu čistě elektrická verze se v nabídce zatím objevuje jen vzácně.

Ojetý Peugeot 308 III: Motory, výbava, spolehlivost

  • Třetí generace, výrobcem označovaná jako P5, má delší rozvor i karoserii než předchůdce. Přesto pořád platí, že k zavazadlům je vstřícnější než ke kolenům cestujících na zadních sedadlech. Kombi se chlubí objemem zavazadelníku 608 litrů.
  • Kombík má navíc zadní opěradla dělená v poměru 40:20:40. Díky tomu je podstatně variabilnější než konkurenti, kteří sázejí na běžné dělení 60:40. Můžete například mít vzadu dvě dětské sedačky a mezi nimi prostrčit bag s lyžemi. 
  • Stejně jako dříve potěší Peugeot 308 spíše dynamicky založené řidiče než vyznavače houpavého komfortu.
  • Zajímavostí je, že 308 P5 byl prvním modelem značky Peugeot s novou podobou loga. 
  • Futuristický interiér působí efektně, vyžaduje však jisté ergonomické oběti. Takzvaný i-cockpit s vysoko umístěnými přístroji a nízkým volantem komplikuje nalezení ideální polohy zejména řidičům vyšších postav.
  • Ovládání je převážně dotykové, ale na lištu „i-Toggles“ si můžete z hlavního displeje přetáhnout tlačítka oblíbených nebo často používaných funkcí.
  • Displeje mají moderní, vizuálně atraktivní grafiku a na rozdíl od předchůdce také slušně svižnou odezvu. Mnohem lepší je i obraz z parkovací kamery.
  • Lépe vybavené vozy mají skvělá přední sedadla, kombinující pevnou oporu s komfortem. Chlubí se i ortopedickou certifikací AGR.
  • Velkou předností Peugeotu 308 je osmistupňový automat klasické planetové konstrukce od japonského Aisinu. Řadí zcela hladce, ale přitom pohotově, a v minulé generaci se ukázal jako naprosto spolehlivý.
  • V kompaktním segmentu nejsou příliš obvyklá ani laminovaná boční okna, která zlepšují akustický komfort v dálničních rychlostech. Peugeot je montuje do vozů ve stupni výbavy GT.
  • Poněkud ožehavé je téma motorů. Benzinové jednotky 1,2 a 1,6 l mají historicky špatnou pověst – naprosto zaslouženě. Na hodnocení spolehlivosti nové generace je zatím příliš brzy, významné konstrukční změny však na obou dříve problematických motorech proběhly už v předchozích letech. My bychom se jich určitě nebáli!
  • Dvanáctistovka je stále konvenční, šestnáctistovku už pořídíte jen jako plug-in hybrid s výkonem 180 nebo 225 koní. Na elektřinu ujede v reálném světě okolo 50 km. 

Elektrický Peugeot e-308 využívá stejnou architekturu jako sesterský Opel Astra. S využitelnou kapacitou baterie 50,8 kWh ujede na jedno nabití až 415 km a maximálním nabíjecím výkonem 100 kW se nabije na 80 % za 35 minut. Jak jsme ale řekli, zatím je velmi těžko k sehnání.Když si vyberete vysněný Peugeot 308 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Na trhu nových vozů je Mondeo už minulostí – poslední kusy sjely z linky v březnu 2022, na měsíc přesně 29 let po zahájení prodeje první generace. Mezi ojetinami…
Stejně jako BMW 3 a Mercedes C představuje i Audi A4 prémiovou alternativu k masovým modelům střední třídy. Dnes se zaměříme na aktuální generaci „B9“ (správně Typ 8W). Prodává…