Vybíráme z nabídky: Opel Insignia

Foto: Opel

Na Insignii se v bazarech fronty nestojí, všichni chtějí raději Passat nebo Superb. Což je dobrá zpráva – díky tomu ji seženete ve vrcholné motorizaci a výbavě za peníze, jaké se u žádanějších značek platí za modely o třídu nižší.

Důvody jsou přitom spíš historické, druhá generace Insignie se Opelu povedla. Oproti předchůdci je mnohem prostornější a lépe jezdí, zvlášť ve variantách s pohonem všech kol. Škoda, že Opel (nyní součást koncernu Stellantis) výrobu Insignie v roce 2022 ukončil. Byla totiž založena ještě na technice dřívějšího majitele, amerického koncernu GM. V roce 2024 se má jméno Insignia do nabídky Opelu vrátit, ponese ho ale SUV s francouzskou technikou.

U nás na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z více než 3000 vozů Opel Insignia. Až na ojedinělé výjimky jde již o druhou generaci, uvedenou na trh v roce 2017 s faceliftem v roce 2020. Proto se náš článek týká právě jí.

Ojetý Opel Insignia: Motory, výbava, spolehlivost

  • Nabídka motorů je velmi široká, sahá od patnáctistovky až po 230koňový „turbobenzin“ v modelu GSi. Diesely 1.6 CDTi a 2.0 CDTi mohou působit jako volba rozumu, ale hrozí u nich řada neduhů. Z hlediska spolehlivosti doporučujeme spíše benzinové motory, zejména 1.6 Turbo. Pokud opravdu trváte na dieselu, pak volte dvoulitr ve variantě 125 kW (170 k). 
  • Kombi existuje také v „dobrodružném“ provedení Country Tourer (CT) s mírně zvýšeným a zakrytovaným podvozkem. To ale z nabídky zmizelo už s faceliftem před třemi lety.
  • Doporučujeme hledat vozy vybavené skvělými Matrix LED světly a zejména parkovacími senzory, protože z mohutného korábu není moc dobře vidět.
  • Relativně často zlobí bezklíčové odemykání a výměna baterie v klíči nemusí vždy pomoci. Naopak stávkující „bezdotykové“ otevírání kufru mávnutím nohou pod nárazníkem není chyba konkrétního kusu, ale vlastnost. Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Insignií setkávají také se závadami pohonu všech kol.
  • Předností Insignie jsou výborná přední sedadla, a to ani nemusí jít o ta vrcholná s certifikací AGR. Pochvalu zaslouží i robustní a komfortní podvozek, stejně jako výkonné brzdy.
  • Přístrojovka aut po faceliftu může vypadat jako z 20 let starého mercedesu, ale podívejte se pořádně – je digitální. Opel jí z neznámého důvodu vtiskl až přehnaně klasický vzhled.
  • A nakonec perlička, kterou můžete zapůsobit v debatách o autech s přáteli – Insignia měla hned tři jednovaječné sourozence. V Británii se prodávala pod tradiční značkou Vauxhall, v Americe ji znají jako Buick Regal (pod tímto názvem se stále vyrábí a prodává v Číně) a v Austrálii nosila legendární jméno Holden Commodore, než koncern GM v roce 2020 historii celé značky Holden ukončil.

Když si vyberete Opel Insignia u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…