Vybíráme z nabídky: Mercedes-Benz třídy C (W205)

Foto: Mercedes-Benz

Zkusíte si tipnout, jaká ojetina je v Německu – tedy na největším automobilovém trhu v Evropě – druhá nejprodávanější hned po Golfu? Ano, je to třída C, model střední třídy od Mercedesu. Prémiové zboží se stalo regulérním mainstreamem.

Nejnovější generace, nabízená od roku 2021, je pro zájemce o vůz z druhé ruky stále ještě poměrně drahá a nedostatková. Dnes se proto zaměříme na čtvrtou generaci, prodávanou od roku 2014 až do předloňska. Mercedes ji označuje kódem W205 (sedan), respektive S205 (kombi). Kupé a kabriolet necháme pro tentokrát stranou. 

Na Carvago.com aktuálně nabízíme více než 10 000 vozů Mercedes-Benz třídy C! Kombíky (tradičně označované písmenem T) mají v nabídce těsnou převahu nad sedany. Nejrozšířenější verzí je motorizace C 220d, automatická převodovka drtivě převládá nad manuální (81:19). 

Ojetý Mercedes-Benz třídy C (W205): Motory, výbava, spolehlivost

  • Rozhodně není pravda, že platíte „jen za značku“. Podobně jako u konkurentů od Audi a BMW zde dostáváte technickou propracovanost velkých luxusních vozů v menším balení.
  • Složitější technika může znamenat nákladnější opravy po nehodě – a tedy dražší pojištění. Pravidelný servis ale přehnaně drahý není, v tomto směru není třeba mít z luxusní značky obavy.
  • Kvůli podélně uloženému motoru a kardanu nehýří třída C prostorem tolik jako mainstreamová auta s motorem napříč a pohonem předních kol. Běžným potřebám rodiny s dětmi však zcela dostačuje.
  • Komfort odpružení výrazně závisí na specifikaci podvozku a velikosti kol. Čím ale umí třída C nezasvěcené překvapit, to je ovladatelnost a mrštnost v zatáčkách. Tohle auto umí potěšit i sportovně založené řidiče. 
  • Příplatkový podvozek Airmatic vypadá jako lákavá možnost, jak komfort přiblížit velkým mercedesům. Pro zájemce o ojetý vůz s vyšším nájezdem však do budoucna znamená riziko vyšších servisních výdajů za nutné opravy vzduchových kompresorů.
  • Přestože se třída C prodávala s velmi širokou škálou motorů, na trhu drtivě převládají bývalé firemní vozy se čtyřválci a relativně skromnou výbavou. Najít exemplář s vysněnou specifikací proto může chvíli trvat. 
  • Mechanici Carvago při prohlídkách céčkových mercedesů dbají mimo jiné zvýšené pozornosti zejména na funkčnost palubní elektroniky, automatických převodovek a netěsností chladicí soustavy. 
  • Z dieselů doporučujeme vozy od roku 2018, do nichž Mercedes montoval novou řadu OM654 s výrazně kultivovanějším projevem a nižší spotřebou. Varianty 180d a 200d mají objem 1,5 l, 220d a 300d pak dva litry. Odolný mechanický základ je ve všech případech stejný.
  • Benzinové motory přešly při modernizaci v roce 2018 na mild-hybridní techniku, díky které jsou v některých režimech jízdy o něco úspornější. Dělení je podobné jako u dieselů: dvoulitr je až model C300.
  • Nekompromisní sportovní C 63 AMG představuje zcela samostatnou kapitolu z hlediska dynamiky a řidičského zážitku, ale i celkových nákladů. Velmi povedenou alternativu pro sportovně založené řidiče s menším rozpočtem představuje šestiválec C 43 AMG. To je třída C v nejlepší formě – exkluzivní, zábavná, opuletně vybavená, řidičsky okouzlující a v každodenním provozu příjemně komfortní. 

Když si vyberete vysněný Mercedes-Benz C u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…