Vybíráme z nabídky: Ford Mustang

Foto: Ford

Jen málo aut má u nejširší veřejnosti tak zvučné jméno jako Ford Mustang. Legendární americký „pony car“ právě přichází na trh už v sedmé generaci. Z pohledu zájemce o vůz z druhé ruky je proto nejlepší čas podívat se na tu odcházející, kterou zaměstnanci Fordu a fanoušci po celém světě znají pod označením S550. (Neplést se stejnojmennou americkou verzí osmiválcové třídy S od Mercedesu☝️😉) 

Na Carvago dnes nabízíme více než tisícovku vozů Ford Mustang, až na pár vyjímek vždy z generace S550. Kupé (správně Mustang Fastback) a kabriolety (Convertible) jsou zastoupeny přibližně v poměru 7:5. Zhruba každý pátý vůz má manuál, zbytek jsou automaty. A pokud jde o poměr motorů, zcela převažuje ikonický osmiválec Coyote o zdvihovém objemu 302 krychlových palců, což je „po našem“ 4951 cm3

Ojetý Ford Mustang S550: Motory, výbava, spolehlivost

  • Model S550 byl první, který Ford od začátku plánoval prodávat i v Evropě a podle toho přistupoval k jeho vývoji. Na trhu je ovšem relativně hodně vozů dovezených z USA. Doporučujeme vybírat spíše z těch evropských. Ušetříte si možné problémy na STK a v závislosti na konkrétním modelu mohou mít americké Mustangy slabší brzdy nebo chlazení. 
  • Právě s ohledem na náročné evropské zákazníky je S550 mnohem propracovanější produkt než jeho předchůdci. Zblízka nevypadá jako vyrobený doma na koleně a vzadu má místo tuhé nápravy konečně nezávislé zavěšení, konstrukčně podobné tomu z velkých evropských Fordů (které se mezitím bohužel do jednoho přestaly vyrábět, ale to je jiný příběh). 
  • Navzdory sportovní siluetě, silnému motoru a poháněným zadním kolům je Mustang stále spíše stylový cestovní vůz než sporťák v evropském smyslu. Do driftu ho musíte nutit a horské vlásenky neumí řezat ostře jako skalpel. Pokud se tedy nebavíme o (do Evropy dovážených jen neoficiálně) verzích Shelby.
  • Zejména Mustang Shelby GT350 je opravdu zkonstruovaný a naladěný pro jízdu na závodních okruzích. Brutální Shelby GT500 s výkonem 567 kW (760 koní‼️) je zase připraven zazářit na drag stripu.
  • Se správným označováním modelů mají prodejci často trochu problémy. Opravdové modely Shelby tak najdete nejjednodušeji podle objemu – v obou případech 5163 cm3
  • Jistou sběratelskou hodnotu mají také limitované edice „normálního“ Mustangu: Bullitt, inspirovaný legendárním stejnojmenným filmem, a Mach1, který si zase bere inspiraci od sportovní varianty poprvé představené na konci 60. let. 
  • O jiném motoru než o osmiválci nemá vůbec smysl uvažovat. V Evropě nenabízený základní šestiválec Cyclone 3.7 l nezaujme ničím jiným než cenou, čtyřválcovému EcoBoostu 2,3 l zase nejsou cizí technické problémy včetně přehřívání a rychlého zanášení karbonovými úsadami.
  • Osmiválec naproti tomu platí za obecně bezproblémový. Z Ameriky, kde Mustangů jezdí opravdu hodně, jsou známé případy zadření na klikové hřídeli. Problémový motor o sobě ale dává vědět vibracemi a hlukem. Dalšími indikátory jsou pokles tlaku oleje (kvůli opotřebovaným ložiskům) a kovové piliny v oleji. My se s tím nicméně v praxi nesetkáváme a kdyby přece, takový vůz vám rozhodně ke koupi nedoporučíme.
  • Při kontrolách ojetých Mustangů se naši mechanici občas setkávají s předčasnou korozí, kosmetickými vadami laku a interiéru nebo s vůlemi v podvozku. Výjimkou nejsou neprofesionálně opravené bouračky. I pro tyto vady samozřejmě platí, že vám místo dotčeného vozu pomůžeme najít jiný, bezproblémový.

Když si vyberete vysněný Ford Mustang u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Kompaktní SUV jménem Tucson je pro Hyundai klíčové – jak globálně, tak evropsky. Na starém kontinentu se totiž opakovaně stalo nejprodávanějším modelem značky. A nic na tom nezměnila ani…
Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…