Vybíráme z nabídky: BMW X1 F48

Foto: BMW

BMW X1 je nejmenší SUV mnichovské značky. Loňský příchod nové generace U11 s ostře řezaným designem a ultramoderním interiérem se příznivě odrazil na cenách generace předchozí, prodávané v letech 2016 až 2022. BMW X1 F48 se tak stává dostupným i pro zákazníky, kteří mají na prémiové SUV z druhé ruky připravený „neprémiový“ rozpočet.

Na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z více než 5500 vozů BMW X1 různého stáří, z toho více než čtyři tisícovky připadají na F48. Celkově na trhu i mezi našimi zákazníky patří X1 k nejoblíbenějším BMW, u nás je pátým nejprodávanějším modelem značky.

Ojeté BMW X1 F48: Motory, výbava, spolehlivost

  • Když BMW řady 1 přešlo v roce 2019 z tradičního pohonu zadních kol na přední, vyvolalo to velkou internetovou nevoli. Nicméně X1 prodělala stejnou proměnu už o čtyři roky dříve a pro typického zájemce o kompaktní SUV to byla určitě změna k lepšímu. Díky změně koncepce je F48 sice kratší, zato ale citelně prostornější. Na rozdíl od předchůdce snadno zastane i roli rodinného auta.
  • Využitelnost vnitřního prostoru hodně zlepšuje posuvná zadní lavice z nabídky příplatkové výbavy, která umožňuje měnit poměr prostoru pro cestující a pro zavazadla podle potřeby. 
  • Když je řeč o příplatkové výbavě – jak je u prémiových značek zvykem, výbava se objednávala po jednotlivých položkách, proto se mezi ojetinami dramaticky liší. V základní výbavě byla třeba slabá halogenová světla a standardní sedačky taky nejsou žádná sláva.
  • U starších vozů není samozřejmostí ani audio s podporou Apple CarPlay/Android Auto, proto vybírejte opravdu pečlivě.
  • Naproti tomu X1 nabízí i takové vymoženosti jako barevný head-up displej. A není zase tak vzácný, má ho víc než čtvrtina dostupných ojetin. 
  • Příplatkové adaptivní tlumiče spíše nedoporučujeme, pokud nejezdíte jen po zcela hladkých silnicích. Komfort odpružení je na standardním podvozku lepší.
  • Pro tip: Nemůžete najít tlačítko vyhřívání volantu? Je na sloupku řízení.
  • Protože techniku má BMW X1 společnou se sesterským Mini, základ nabídky motorů tvoří tříválce a zhruba polovina aut dostupných na trhu má poháněná přední kola (obchodní označení sDrive). 
  • Automatické převodovky převažují nad manuálními v poměru 5:1. Osmistupňový automat není ZF jako ve větších BMW, pochází od japonského Aisinu. Funguje však na jedničku. 
  • Také pohon všech kol xDrive, řešený mezinápravovou spojkou, se zde – na rozdíl od větších modelů – ukazuje jako víceméně bezproblémový. Pro klid duše ovšem doporučujeme vyměnit v něm olej, na což výrobce v servisním plánu „zapomněl“. 
  • Servisní náklady jsou celkově mnohem příznivější, než byste u prémiové německé značky čekali. Některé náhradní díly mohou být dokonce levnější než třeba u asijských aut. 
  • Mechanici Carvago v rámci prohlídky CarAudit zvlášť pečlivě kontrolují funkčnost aktivních klapek v masce chladiče, voliče automatické převodovky a palubního systému. Z motorů vám budeme rozmlouvat jen tříválcový diesel sDrive16d, jinak si ze široké nabídky vyberte podle svých možností a preferencí. Naší volbou by byla verze xDrive20i.

Když si vyberete vysněné BMW X1 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…