Vybíráme z nabídky: Volkswagen T-Roc

Foto: Volkswagen

Volkswagen dnes v Evropě nabízí rovnou osm různých modelů SUV, od T-Crossu až po Touareg. Model T-Roc patří k těm kompatnějším – co do techniky i do velikosti ho můžeme označit za „zvýšený Golf“. Takže ideální do města a okolí. 

V současnosti je T-Roc jedním z nejúspěšnějších modelů značky Volkswagen, loni i předloni se jich v Evropě prodalo pokaždé více než 180 tisíc! Nabídka ojetých vozů je díky tomu velmi bohatá. Na Carvago.com můžete vybírat z více než 14 tisíc VW T-Roc. V naprosté většině jde o cenově dostupné vozy s menším benzinovým motorem a pohonem předních kol. „Čtyřkolky“ 4Motion mají zastoupení necelých 13 %, diesel má pod kapotou zhruba každý pátý nabízený T-Roc.

Ojetý Volkswagen T-Roc: Motory, výbava, spolehlivost

  • Nízká střecha a krátká záď mu dávají nejsportovnější proporce ze všech „malých“ SUV od Volkswagenu, ale také omezenou praktičnost. Je to spíš stylová volba než rodinné auto.
  • Interiér původních verzí už neodpovídá nejžhavějším trendům, ergonomicky však naprosto vyhovuje. Facelift na podzim 2021 přinesl moderněji tvarovanou palubní desku se „stojícím“ dotykovým displejem. Naštěstí zůstal samostatný panel ovládání klimatizace a překvapivě i otočný volič režimů na konzoli mezi sedadly.
  • Nabídka motorů je po volkswagenovsku rozmáchlá – od skromného tříválce 1.0 TSI 81 kW (110 k) až po divoký T-Roc R, který se pyšní výkonem 221 kW (300 k) a na přání i hlasitým výfukem Akrapovič. 
  • Podobně jako u mnoha jiných kompaktních aut mají slabší motorizace jednoduchou vlečenou zadní nápravu namísto víceprvkové, špatně ale nejezdí žádná verze. 
  • Zájemcům o automat doporučíme spíš diesel nebo překvapivě úsporný benzinový dvoulitr 2.0 TSI 140 kW (190 k) než nejrozšířenější variantu 1.5 TSI DSG. Ta má totiž dvouspojkovou převodovku v provedení se suchými spojkami, které budete dříve či později muset vyměnit. 
  • Mechanici Carvago se při prohlídkách ojetých Volkswagenů T-Roc nejčastěji setkávají s opotřebenými nebo rezavými brzdami (tradiční slabina mnoha modelů z koncernu VW) a netěsnostmi novějších dieselů 2.0 TDI Evo, montovaných od r. 2020. Verze 1.5 TSI pak mohou při vyšších nájezdech trpět nepříjemnými vibracemi, když se aktivuje úsporná funkce vypínání dvou válců. 
  • Stejně jako vždy i dnes zopakujeme, že u vozů s automatem a pohonem všech kol je třeba dbát na pravidelné výměny oleje v převodovce i v mezinápravové spojce. 
  • Od roku 2020 je Volkswagen T-Roc k dostání také v raritním provedení se stahovací střechou. Její elektrické ovládání funguje do rychlosti 30 km/h a rozložení trvá pouhých devět sekund.
  • Kabriolet se vyrábí v německém Osnabrücku, zatímco všechny ostatní T-Rocy míří k evropským zákazníkům z továrny VW Autoeuropa u portugalské Palmely.  

Když si vyberete vysněný Volkswagen T-Roc u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…
Věřili byste, že jedním z nejpopulárnějších elektroaut na Carvago je elektrická verze ikonického městského minivozítka? Vlastně je to ale logické. Smart ForTwo EQ totiž představuje pro obyvatele větších měst…