Vybíráme z nabídky: Volkswagen e-Golf

Foto: Carvago

Hledáte auto do města s nízkými provozními náklady, do kterého se ale v případě potřeby v pohodě vejdou čtyři dospělí? V tom případě by se vám mohla líbit elektrická verze ikonického Volkswagenu Golf. Dojezdem ani rychlostí nabíjení sice s dnešní generací elektroaut soupeřit nemůže, roli druhého auta v domácnosti ale zastane výborně a na evropském trhu ojetin je k mání spousta kusů za velmi zajímavé ceny.

Na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z více než 900 vozů Volkswagen e-Golf. Ačkoliv se jedná o samostatný model, prodejci jej téměř vždy inzerují jako Volkswagen Golf s typem pohonu „elektřina“, proto je podle stejné logiky k nalezení i v naší nabídce. Zajímavost: více než třetina jich je v bílé barvě.

Ojetý Volkswagen e-Golf: Baterie, výbava, spolehlivost

  • Na rozdíl od nástupce jménem ID.3 nevyužívá samostatnou platformu, je to prostě normální Golf přestavěný na elektrický pohon. Což je jeho klíčová výhoda, nebo naopak slabina – podle toho, jestli je vám konzervativní pojetí nejprodávanějšího Volkswagenu sympatické.
  • Elektrický Golf docela předběhl dobu, prodávat se začal už v roce 2014. Osmá generace Golfu se ale elektrické varianty nedočkala, místo ní přišel v roce 2020 právě ID.3.
  • Baterie není chlazená a míru její degradace nelze – na rozdíl od mnoha jiných elektroaut – zjistit svépomocnými postupy, pomůže jen autorizovaný servis. Téměř všechny vozy kromě těch úplně nejstarších mají však baterii stále v záruce (8 let nebo 160 000 km). 
  • Reklamaci Volkswagen uzná, pokud kapacita klesne pod 70 % jmenovité hodnoty. V praxi se naštěstí baterie ukazují jako spolehlivé – jako vlastně celé auto. Mechanici Carvago se při kontrolách setkávají maximálně se zkorodovanými brzdami.
  • Jako u všech elektromobilů bez chlazení a ohřevu baterie zde platí, že nejšetrnější je pomalé nabíjení střídavým proudem, ideálně tak, aby se baterie vždy pohybovala v rozsahu 20-80 % své maximální kapacity.
  • Reálný dojezd e-Golfu se podle stavu baterie a způsobu využívání vozu pohybuje od cca 100 do 250 km. 
  • S faceliftem v roce 2017 přišlo navýšení kapacity trakční baterie z 24 na 36 kWh. Narostl také výkon elektromotoru, z 85 na rovných 100 kW, a díky výkonnější palubní nabíječce se doba nabíjení střídavým proudem zkrátila ze sedmi hodin na pět.
  • Dojezd v chladném počasí může znatelně prodloužit příplatkové tepelné čerpadlo. Když nám to napíšete do objednávky, v rámci prohlídky CarAudit ověříme, zda je jím vámi vyhlédnutý vůz vybaven.
  • Velkou předností e-Golfu je jízdní projev. Dobře se řídí, v zatáčkách je překvapivě agilní a díky dobrému potlačení valivého hluku působí kultivovaně i na dálnici. Zkrátka jako normální Golf.

Když si vyberete svůj vysněný Volkswagen e-Golf u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…