Vybíráme z nabídky: Volkswagen Beetle Cabrio

Foto: Volkswagen

Jaro je konečně tady se vší parádou a možná i vy uvažujete o cenově dostupném autě se stahovací střechou. Co byste řekli třeba na stylový Volkswagen Beetle Cabrio? Na Carvago jich aktuálně najdete více než dvě stovky – a k tomu zhruba 150 exemplářů třídveřového hatchbacku, z jehož konstrukce kabriolet vychází (většina následujících rad se proto vztahuje i na něj).

Na Beetle v pseudoterénní edici Dune z posledních let výroby potřebujete až milion korun, ceny ale začínají pod třemi sty tisíci. Za půl milionu už dostanete udržovaný vůz v atraktivní specifikaci. 

Ojetý Volkswagen Beetle Cabrio: Motory, výbava, spolehlivost

  • Druhá generace reinkarnovaného brouka se vyráběla v letech 2011–2019 v mexickém městě Puebla de Zaragoza, kde v minulosti vznikal i nesmrtelný Volkswagen Typ 1. (Na „brouka“, Käfer, ho nejprve neformálně překřtili Němci, od nichž lidové pojmenování postupně přešlo do dalších světových jazyků.) 
  • Líbivá retro karoserie skrývá konvenční techniku Volkswagenu Golf (platforma PQ35, motory z 6. a později 7. generace Golfu). Pro zájemce o ojetinu je to dobrá zpráva, protože s vozem si v Evropě poradí každý druhý servis a kromě originálních náhradních dílů existuje i řada kvalitních alternativ z druhovýroby.
  • Oproti prvnímu novodobému broukovi (New Beetle) z přelomu milénia nabízí tento model výrazně více každodenního komfortu i lepší jízdní vlastnosti.
  • Kabriolet je hezký a zábavný, ale počítejte (jako u všech podobných aut) s omezenou praktičností. Zavazadlový prostor má objem pouhých 225 l.
  • Doporučujeme vybírat zejména z vozů od roku 2014, které přešly kvůli normě Euro 6 na nové – a jak se časem ukázalo, mnohem spolehlivější – motory. 
  • Extrémně problematický je exotický 1.4 Twincharger, který trpí na zanášení karbonem i mechanické destrukce v důsledku detonačního spalování. Naopak „normální“ 1.4 TSI, který jej v roce 2014 nahradil, funguje na jedničku. Totéž platí pro větší 2.0 TSI, s nímž je Beetle navíc už docela svižný.
  • Stejně jako v jiných vozech koncernu VW se i zde vyskytují automatické převodovky DSG ve dvou provedeních – robustní „šestikvalt“ pro výkonnější dvoulitry a 7DSG se suchými spojkami, u níž vás dříve či později nemine výměna spojek a možná i drahé mechatroniky. 
  • Velkou pozornost je třeba věnovat stavu střechy. Pokud nechodí zcela hladce nebo nezapadá mechanismus uzamykání do rámu čelního okna, bude nutná drahá oprava. Zkontrolovat se musí i stav samotného plátna.
  • Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Volkswagenů Beetle často setkávají s nefunkčním stahováním oken, rezavými zadními brzdami a vůlemi v předním zavěšení. Častější a závažnější jsou ale problémy s benzinovými i naftovými motory do už zmíněného roku 2014.

Když si vyberete vysněný Volkswagen Beetle Cabrio u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…
Věřili byste, že jedním z nejpopulárnějších elektroaut na Carvago je elektrická verze ikonického městského minivozítka? Vlastně je to ale logické. Smart ForTwo EQ totiž představuje pro obyvatele větších měst…