Vybíráme z nabídky: Škoda Karoq

Foto: Škoda

Na rozdíl od většího Kodiaqu neznamenal model Karoq pro značku Škoda vstup do nového segmentu. Kompaktní SUV totiž Škodovka prodávala už od roku 2009, kdy se v její nabídce objevil excentricky tvarovaný Yeti. Nástupnický Karoq je oproti němu mnohem konzervativnější, ale také kvalitnější. A výrazně větší.

Výběr vozů Škoda Karoq u nás na platformě je velmi široký. Aktuálně jich nabízíme více než 4000! Z toho zhruba dvě třetiny mají automatickou převodovku, jen o něco nižší je podíl benzinových motorů. Čtyřkolky jsou méně časté, ale rozhodně ne vzácné – pohon všech kol má přibližně každý čtvrtý Karoq v naší nabídce.

Ojetá Škoda Karoq: Motory, výbava, spolehlivost

  • Oproti většině kompaktních SUV má Karoq zásadní konkurenční výhodu ve variabilitě vnitřního prostoru. Zadní sedadla VarioFlex lze nejen sklápět, ale také jednotlivě posouvat dopředu a dozadu, překlápět dopředu i se sedákem a dokonce i zcela vyjmout. Ve dvoumístné konfiguraci tak Karoq pojme až 1810 litrů nákladu.
  • Přestože Karoq není zase tak malý, díky krátkým převisům a přehledné karoserii působí příjemně mrštně. 
  • Jízdní vlastnosti jsou zvlášť dobré u vozů s pohonem 4×4, protože ty mají víceprvkovou zadní nápravu. Na druhou stranu jsou ale hlučnější. Karoq 2.0 TDI 4×4 DSG na dálnici docela duní.
  • Pokud pohon 4×4 nepotřebujete, je skvělou volbou už základní motor. Objem (999 cm3) a počet válců (3) možná budí obavy, v praxi je však tichý, překvapivě silný a zatím zcela bezproblémový. 
  • Celkově nejlepší variantou pro řidiče, kteří úzkostlivě nepočítají každý decilitr spotřeby, je Karoq 2.0 TSI 4×4 DSG. Díky víceprvkové zadní nápravě předvádí skvělé chování v zatáčkách a je mnohem sametovější než diesely. Síly má přitom na rozdávání.
  • Zmíněná sedadla VarioFlex jsou příplatková výbava a zdaleka ne všichni prodejci je v inzerátech správně uvádějí. Pokud je chcete, napište nám to do objednávky a společně najdeme auto, které je má. 
  • Dalším prvkem výbavy, který stojí za hledání, je elektricky sklopné tažné zařízení. 
  • Mechanici Carvago při prohlídkách ojetých Karoqů zvlášť pozorně kontrolují funkčnost pohonu 4×4, zamykání všech dveří nebo známky vlhkosti v prostoru nohou, kde může končit voda z ucpaných odtokových žlábků střešního okna.
  • V roce 2020 dostal Karoq neotřelý dvouramenný volant s podstatnou funkční výhodou – tlačítko vyhřívání je přímo na něm, nemusíte ho už lovit v hloubi palubního systému.
  • Loni uvedla Škoda na trh modernizovanou verzi Karoqu s novými světly (vždy LED, za příplatek pak adaptivní Matrix LED), lepší aerodynamikou a digitální přístrojovkou v základní výbavě. Elektrifikace motorů se zatím Karoqu vyhnula v jakékoliv formě.
  • Dávat telefon na bezdrátovou nabíječku má cenu, i když zrovna máte plnou baterii. Takzvaný „phone box“, známý i z jiných vozů koncernu VW, totiž zesiluje mobilní signál.

Když si vyberete vůz Škoda Karoq u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Kompaktní SUV jménem Tucson je pro Hyundai klíčové – jak globálně, tak evropsky. Na starém kontinentu se totiž opakovaně stalo nejprodávanějším modelem značky. A nic na tom nezměnila ani…
Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…