Vybíráme z nabídky: Kia xCeed

Ne každý, kdo hledá auto do města s pohodlnějším nastupováním a lepším výhledem, potřebuje hned SUV. Znáte Kiu xCeed? Zvýšený hatchback se stylově tvarovanou karoserií představuje jakýsi mezistupeň mezi kompaktním hatchbackem Ceed a kompaktním SUV Sportage. 

Na dnešním trhu je to vcelku ojedinělý koncept. Zatímco se zvýšenými kombíky se setkáváme běžně, hatchback na vyšším podvozku dnes nabízí snad jen Ford v podobě Focusu Active. Oproti jeho krátké verzi je ale xCeed mnohem hezčí. A také populárnější. Na Carvago.com můžete aktuálně vybírat z téměř 3000 vozů Kia xCeed

Ojetá Kia xCeed: Motory, výbava, spolehlivost

  • Je to mladý model, na trh přišel teprve v roce 2019. Vozy s nájezdem do 150 000 km (což jsou prakticky všechny) tak stále ještě spadají do sedmileté tovární záruky.
  • Ačkoliv technicky je xCeed vlastně jen další karosářskou variantou Ceedu, všechny exteriérové díly s výjimkou předních dveří a zpětných zrcátek má specifické.
  • Přestože rozhodně nejde o žádný teréňák, díky světlé výšce 184 mm a hydraulickým dorazům pérování se xCeed nezalekne ani horší polní cesty. Musí být ale suchá, pohon všech kol tento model nenabízí.
  • LED osvětlení interiéru mají jen lépe vybavené verze, zato full-LED světlomety dodávala Kia na většině trhů od začátku v základu.
  • Stejně jako Ceed se i xCeed vyrábí na Slovensku, v Žilině.
  • Koncovky výfuku zasazené ve stylizovaném zadním difuzoru jsou hezké, ovšem falešné. 
  • S vyššími stupni výbavy jsou standardně spojena 18” kola. xCeedu to na nich opravdu sluší, ale počítejte s tím, že drncat bude trochu víc než na základních šestnáctkách.
  • Digitální přístrojovka, kterou xCeed dostal jako první evropský model značky Kia, umí zobrazit mj. teplotu oleje v automatické převodovce. To je docela kuriozita.
  • Možným důvodem je, že dvouspojkový automat se neukazuje jako nezničitelný. Při velkém namáhání, například sportovní jízdě v teplém počasí, se přehřívá a spojky se rychleji opotřebovávají. My vám vybraný kus samozřejmě zkontrolujeme, ale do vzdálenější budoucnosti je větší sázkou na jistotu manuál.
  • Vážnější závady se u xCeedu zatím projevují jen vzácně, mechanici Carvago však kontrolu CarAudit nepodceňují. Některé komponenty (např. palubní systém) jsou totiž ze sedmileté záruky vyňaty a cenami náhradních dílů umí Kia nepříjemně překvapit.
  • Nabídka motorů začíná litrovým tříválcem a končí plug-in hybridem. Naším doporučením jsou pružné, živé a bezproblémové čtyřválce 1.4 T-GDI, respektive 1.5 T-GDI (po faceliftu). Dynamicky založení řidiči pak ocení energický zátah vrcholné jednotky 1.6 T-GDI, která se za vyšší spotřebu odvděčí téměř sportovní dynamikou.
  • Na jízdních vlastnostech xCeedu se pozitivně odráží skutečnost, že všechny verze mají (na rozdíl od Ceedu) víceprvkovou zadní nápravu.

Většina vozů v nabídce je lakována všedními odstíny bílé, stříbrné a černé, Kia však nabízí i výrazné laky, v některých edicích dokonce se sladěnými interiérovými detaily. Když si vyberete vysněnou Kiu xCeed u nás na Carvago.com, vyšleme k ní mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…