Vybíráme z nabídky: BMW X1 U11

Foto : BMW

Nejnovější generace nejmenšího SUV značky BMW je vlastně ještě pořád novinkou – prodávat se začala teprve na sklonku roku 2022. Zásadní technické změny nepřinesla, díky ostře řezanému designu a zcela novému interiéru však působí mnohem moderněji než její předchůdce, BMW X1 generace F48

Na Carvago můžete vybírat z více než 7500 vozů BMW X1. Na nejnovější generaci U11 jich zatím připadá něco přes tisícovku, rychle však přibývají. Pohon všech kol xDrive má přibližně polovina z nich. Dieselové motory jsou menšinové, ale rozhodně ne vzácné – naftu spaluje asi čtvrtina nabízených aut. Zato zájemci o manuál už nepochodí, všechny nové X1 mají automat.

Ojeté BMW X1 U11: Motory, výbava, spolehlivost

  • Je to sice nejmenší SUV značky BMW, ale nikoliv malé. Základní rozměry zhruba odpovídají Volkswagenu Tiguan a rodinný potenciál modelu je limitován spíš velikostí kufru než prostorem pro cestující. Ten je velmi ucházející i vzadu.
  • Tradičně široká nabídka motorů začíná 122koňovým tříválcem 1,5 l v modelu sDrive16i a končí třísetkoňovým dvoulitrem ve sportovní variantě M35i. 
  • Z minulosti jsme u BMW nebyli příliš zvyklí, že stejné označení motoru může znamenat menší výkon – třeba oblíbený model xDrive20d mezigeneračně oslabil o masivních 30 koní. 
  • Nejslabší benzinový i naftový motor pohánějí jen přední kola (sDrive). Vrcholné konvenční motorizace jsou naopak zásadně „čtyřkolky“ xDrive a u středu motorové palety si můžete vybrat.
  • V nabídce jsou hned dva plug-in hybridy, xDrive25e a xDrive30e. Základ obou tvoří už zmíněný benzinový tříválec 1,5 l a stejná je i baterie s kapacitou 16,3 kWh (využitelných 14,2 kWh). Model xDrive30e má ale díky výrazně silnějšímu motoru u zadní nápravy mnohem vyšší celkový výkon, 240 kW (326 k) oproti 180 kW (245 k).
  • Velmi žádané jsou vozy s paketem M Sport. Vypadají skvěle a díky sníženému podvozku s adaptivními tlumiči dravěji zatáčejí, ale za cenu nepříjemného natřásání na špatném asfaltu. Ostatně komfort odpružení není silnou stránkou X1 ani v obyčejných verzích.
  • Naproti tomu skvěle má BMW zvládnuté fungování asistenčních technologií nebo bezdrátové aktualizace palubního systému. Špičková je i kvalita všech displejů včetně průhledového (pokud je jím vůz vybaven), stejně jako materiály a jejich zpracování. V tomhle autě je radost sedět! 
  • Jako vždy u prémiových modelů musíme zdůraznit, že rozsah příplatkové výbavy je velmi široký a připlácet se musí i za některé zdánlivé samozřejmosti. Vždy se proto dvakrát ujistěte, že vyhlédnutý vůz má veškeré požadované prvky a funkce. Objednáváte-li auto u nás, můžete o kontrolu konkrétních položek výbavy požádat při objednávce kontroly CarAudit.
  • Jako velmi mladý model zatím BMW X1 U11 nevykazuje žádné typické mechanické závady. Stížnosti zákazníků, pokud jsou, souvisí nejčastěji s bezdrátovým nabíjením telefonů a různými funkcemi palubního systému, což ale výrobce řeší průběžnými aktualizacemi – většinou na dálku, jak už bylo zmíněno. Pokud už mechanici Carvago v rámci prověrky CarAudit nějakou vadu objeví, jedná se jen o kosmetické poškození způsobené užíváním. 
  • Automobilové nadšence může zajímat, že X1 využívá stejnou platformu UKL jako Mini Countryman a stejná je také většina techniky, ačkoliv od pohledu byste to vůbec neřekli.

Když si vyberete vysněné BMW X1 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…