Vybíráme z nabídky: BMW řady 5 (G30/631)

Foto: BMW

Není moc modelů, jejichž název by měl takový zvuk jako „pětkové BMW“. Jeho popularita neslábne ani v éře SUV – pětka je hned po trojce nejprodávanějším ojetým BMW. 

Bavorská kombinace pohodlí, prestiže a suverénního chování v zatáčkách oslovuje náročné zákazníky už rovných 50 let. Dnes se ale budeme bavit o vozech z aktuální sedmé generace, kterou BMW označuje kódem G30, respektive G31 v případě kombi a která je na trhu od roku 2017. Mimochodem, u nás na Carvago.com můžete vybírat z více než 8000 ojetých BMW řady 5

Ojeté BMW 5 G30/G31: Motory, výbava, spolehlivost

  • Dojem z jízdy výrazně závisí na zvolené specifikaci. Zatímco vozy na standardním podvozku jsou především pohodlnými kočáry s měkkými silentbloky a pomalým převodem řízení, M-paket a další volitelná výbava udělají ze stejného základu auto s výrazně sportovním projevem – ovšem za cenu zhoršeného komfortu na špatných silnicích. Ujasněte si tedy předem své priority.
  • Vozy s M-paketem si lépe drží cenu – zejména proto, že lépe vypadají. 
  • Velmi žádaná jsou také „komfortní“ sedadla s všestrannými možnostmi nastavení včetně samostatného seřizování sklonu horní poloviny opěradla. Bývají kombinovaná s masážní funkcí a odvětráváním. 
  • Luxusní výbava ale není u pětkových BMW samozřejmostí. Na trhu je velké množství relativně skromně vybavených aut, zejména těch se základními čtyřválcovými motory. 
  • Mechanici Carvago se při prohlídkách pětkových BMW mimo jiné zaměřují obzvlášť důkladně na funkčnost filtru pevných částic, EGR ventilu a aktivních klapek regulujících přívod vzduchu k chladiči. U benzinových i naftových motorů má sání sklon zanášet se karbonem.
  • Pečlivá kontrola se vyplatí i u pohonu všech kol xDrive, který je notoricky citlivý na správnou velikost kol.
  • Pozor na vibrace v řízení. Nenechte se uchlácholit tvrzením prodejce, že stačí vyměnit pneumatiky. Ve skutečnosti nemusí trvale pomoct ani výměna celé řady (drahých) dílů podvozku. Od takových aut raději ruce pryč.
  • Pokud chcete mít do budoucna klid, doporučujeme u vozů s vyšším nájezdem nechat hned po koupi vyměnit oleje v převodovce i diferenciálu.
  • Zajímavou alternativou k vrcholnému sportovnímu modelu M5 je 550i. Reálně není o mnoho pomalejší a jeho dvojitě přeplňovaný osmiválec 4,4 l je mnohem spolehlivější než před deseti lety, kdy trpěl katastrofálními závadami kvůli přehřívání.
  • Palubní systém novějších BMW už podporuje dálkové aktualizace, takže se průběžně vylepšuje a získává nové funkce.

Když si vyberete své vysněné BMW 5 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede podrobnou kontrolu CarAudit a pošle vám detailní zprávu o stavu vozu. Budete-li s výsledkem spokojeni a vůz od nás objednáte, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do ČR až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se už jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…