Vybíráme z nabídky: BMW i5

Že na Carvago.com najdete bezprecedentně širokou nabídku ojetých vozů z celé Evropy, už víte. Možná vás ale překvapí, že díky naší spolupráci s dealery z mnoha evropských zemí u nás snadno nakoupíte i nedostatkové novinky, které byly na trh uvedeny teprve před několika měsíci a jejichž lokální nabídka je zatím omezená. Skvělým příkladem je třeba jedna z nejočekávanějších novinek roku 2023, nové BMW i5, které se začalo objevovat na silnicích teprve během podzimu.

V tuto chvíli u nás můžete vybírat z několika desítek BMW i5. Vedle skladových vozů s nulovým či minimálním nájezdem se jedná o předváděčky, které mají na tachometru nízké stovky až tisíce kilometrů.

Ojeté BMW i5: Baterie, výbava, spolehlivost

  • Jedná se o plně elektrickou variantu nové generace řady 5, kterou samotná automobilka i fanoušci značky označují interním kódem G60, respektive G61 v případě kombi. Model i5 se vyrábí spolu se spalovacími a hybridními variantami nové „pětky“ na jedné lince v německém Dingolfingu.
  • Prozatím v nabídce narazíte na dvě varianty, eDrive40 a M60 xDrive. 
  • BMW i5 eDrive40 má jeden vzadu umístěný elektromotor o výkonu 250 kW, který pohání zadní kola. S baterií o kapacitě 81 kW ujede podle homologovaných údajů na jedno nabití až 582 km.
  • BMW M60 má dva elektromotory, pohon všech kol a výkon 442 kW. Baterie je stejná, plně nabitá vystačí tomuto modelu k ujetí 516 km.
  • Palubní nabíječka podporuje domácí nabíjení výkonem 11 kW, můžete si ale připlatit za výkonnější 22kilowattovou. 
  • Na baterii poskytuje BMW záruku 8 let nebo 100 000 km podle toho, co nastane dříve.
  • Nová generace řady 5 zase o kus narostla. Na délku měří 5060 mm – to je jen o pár milimetrů méně, než měla před deseti lety řada 7. 
  • Uvnitř na vás čeká nejnovější provedení prohnutého displeje, který pod společným krycím sklem schovává 12,3” přístrojový štít a 14,9” středový displej. Na něm můžete (při nabíjení) hrát videohry nebo sledovat YouTube.
  • Široká nabídka příplatkové výbavy zahrnuje kromě různých kombinací laků, čalounění a dekoračních lišt třeba audio Bowers & Wilkins s 18 reproduktory, aktivní stabilizátory nebo soubor pokročilých asistenčních systémů včetně asistentu změny jízdního pruhu, který lze ovládat očima.
  • Bezdrátové aktualizace palubního systému nejsou pro BMW novinka, značka je „umí“ už nějakou dobu a pravidelně aktualizuje na dálku miliony vozů. 
  • Odemykat můžete, lépe řečeno nemusíte stejně jako u Tesly – stačí mít u sebe mobil, a dveře se odemknou, jakmile se k vozu přiblížíte.
  • Ke komfortu jízdy přispívá standardně dodávané vzduchové odpružení zadní nápravy. 

Když si vyberete vysněné BMW i5 u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o jeho stavu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Ať už se chcete odměnit za úspěchy své firmy, vyhráli jste v loterii nebo si toužíte splnit dětský sen, Porsche 911 by mělo stát na vašem seznamu přání velmi…
S tím, jak automobilky postupně utlumily nabídku MPV, zájemci o prostorné a praktické vozy houfně přesedli do „osobních“ verzí lehkých užitkových aut. A protože drahý Volkswagen Multivan si může…
Říká se, že co je hezké, nebývá praktické – ale může to platit i naopak. Hranatá krabice od Volkswagenu by žádnou soutěž automobilové elegance nevyhrála, ale na trhu ojetin…