5 elektrických aut, která bychom chtěli najít pod stromečkem

Foto: Dall-E 2, OpenAI.com

Ať už se na elektrickou budoucnost aut těšíte, nebo ji vyhlížíte s pocitem nejistoty, jisté je, že elektromobily budou na evropských silnicích už jen přibývat. A protože v povznesené předvánoční náladě je dovoleno se trochu zasnít, vybrali jsme pětici elektrických aut, která bychom letos na Vánoce chtěli najít pod stromečkem. Tedy spíše v garáži, pod stromečkem zase tolik místa nemáme, ale rozumíme si, viďte? 😉

Elektrických aut je dnes už na trhu nespočet. Do výběru jsme ale zařadili jen takové modely, které nabízejí něco výjimečného. Ať už z hlediska parametrů, designu nebo funkcí. Seřazené jsou podle abecedy, abychom nikomu nenadržovali ani nekřivdili.

BMW i7

Vlajková loď značky BMW letos dorazila na trh ve zbrusu nové generaci s expresivním designem, opulentní kabinou a poprvé i v několika čistě elektrických verzích. My bychom pod stromečkem samozřejmě chtěli tu nejlepší, M70 xDrive. Chlubí se výkonem 660 koní, z nuly na sto zrychlí za 3,7 s a díky obří 106kWh baterii ujede na jedno nabití 559 km. Nás ale stejně nejvíc fascinuje automatické otevírání i zavírání dveří.

Prohlédněte si naši aktuální nabídku vozů BMW i7

Fiat 500e

Druhá, už výhradně elektrická generace novodobého Fiatu 500 si zachovává roztomilé rysy, které z předchozího modelu udělaly naprostou ikonu, ale dává jim malinko futurističtější nádech. Zachována zůstala i kulatá kaplička před řidičem, jenom teď už v ní sídlí „hranatý“ digitální displej. V nabídce jsou dvě velikosti baterie. Základních 24 kWh do města stačí, větší 42kWh baterie pak umožňuje i delší výlety. Přestože pětistovce to sluší ve všech barvách, my bychom určitě zvolili speciální odstín s oficiálním názvem Rose Gold. 

Prohlédněte si naši aktuální nabídku vozů Fiat 500e

Hyundai Ioniq 6

Vlastně bychom sem mohli dát i Hyundai Ioniq 5 nebo sesterskou Kiu EV6. Všechny totiž využívají platformu E-GMP s 800V architekturou, která umožňuje bezkonkurenčně rychlé nabíjení – na ultrarychlé nabíječce Ionity nabijete na 80 % za pouhých 18 minut! Vybrali jsme ale Ioniq 6, protože jeho elegantní aerodynamická karoserie mu pomáhá k dojezdu přesahujícímu (u některých verzí) 600 km. Přidejte k tomu až marnivý prostor pro nohy a vynikající odhlučnění a dostanete možná nejlepší dnešní elektromobil na dlouhé dálniční přesuny.

Prohlédněte si naši aktuální nabídku vozů Hyundai Ioniq 6

Tesla Model Y

Letos nejprodávanější auto v Evropě (a podle některých prognóz i na světě) nemůže v našem vánočním výběru chybět. Crossover Model Y nabízí dostatek prostoru pro rodinné potřeby, spoustu originálních digitálních funkcí, které se konkurence o překot snaží napodobovat, a navíc ohromnou fanouškovskou komunitu. Tesla je zkrátka fenomén. My bychom pod stromečkem nejraději našli verzi Performance s bílým interiérem, parádním tmavě červeným lakem Midnight Cherry Red a efektními 21” koly Überturbine. 

Prohlédněte si aktuální nabídku vozů Tesla Model Y

Volkswagen ID.Buzz

Elektrická reinkarnace nesmrtelného „busíku“ vyvolává úsměv a zdvižené palce všude, kde se objeví. A je přitom úplně jedno, jestli se jedná o osobní model, nebo o „plechovou“ dodávku. My bychom si pochopitelně přáli tu osobní, protože děti tento velký prosvětlený elektromobil milují. A určitě v některém z kontrastních dvoutónových laků, se kterými barevně ladí také interiér. Vysoká karoserie se logicky podepisuje na dálniční spotřebě a tedy i dojezdu, ale vynahrazuje to praktičností a vzdušností.

Prohlédněte si naši aktuální nabídku vozů Volkswagen ID.Buzz

Pokud vám elektrické auto nenadělí Ježíšek, rádi to vezmeme za něj. Na Carvago.com nabízíme více než 60 tisíc elektromobilů! S výběrem vám pomohou doplňující informace o velikosti baterie, dojezdu a rychlosti nabíjení přímo na kartě každého vozu. Už teď tyto údaje poskytujeme u desítek tisíc vozů a brzy je chceme mít u každého elektroauta, které u nás na webu najdete.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Přestože letadlem dnes vyráží na cesty více turistů než kdykoliv v minulosti, auto zůstává díky své všestrannosti velmi populárním prázdninovým dopravním prostředkem. Co si ohlídat, než vyrazíte na cestu?…
Přestože elektromobily stále tvoří jen zhruba desetinu našich prodejů, jejich podíl neustále stoupá a jen za posledních 12 měsíců narostl téměř o 50 procent. Zákazníci Carvago nejčastěji pořizují elektrická…