Vybíráme z nabídky: SUV Škoda Kamiq

Foto: Škoda

Stejně jako některé jiné škodovky i SUV Kamiq trochu klame tělem. Přestože stojí na platformě koncernu VW pro malé vozy, díky opticky dlouhé karoserii lidem často připadá jako o třídu větší.

Kamiq je velmi mladý model, vyrábí se teprve od roku 2019. Nabídka je ale dostatečně široká. U nás na Carvago.com můžete vybírat z více než 3000 nových i ojetých SUV Škoda Kamiq.

Ojetá Škoda Kamiq: Motory, výbava, spolehlivost

  • Automobilka o něm tvrdí, že má mimo jiné nahradit oblíbenou Fabii Combi. Velikost zavazadlového prostoru s tím ale příliš nekoresponduje, dokonce i příbuzný hatchback Škoda Scala má větší. Spíš než rodiny tak s Kamiqem budou spokojeni ti z vás, kdo hledají SUV do města.
  • Dlouhý rozvor se odráží v až marnivém prostoru pro nohy na zadních sedadlech. V tomto ohledu Kamiq skutečně patří o segment výš než většina konkurentů.
  • Přestože se vyrábí jen s pohonem předních kol, díky slušné světlé výšce a odolnému podvozku se nebojí ani nezpevněných cest.
  • Diesel 1.6 TDI vypadl z nabídky automobilky už v roce 2020 kvůli přísnějším emisním normám. Pro řidiče jezdící delší trasy je ale vynikající volbou díky velmi nízké reálné spotřebě.
  • Podobně motor 1.0 TSI byl nejlepší v prvním roce výroby, kdy skvěle táhl od nejnižších otáček. Pozdější verze, připravená na emisní normu Euro 6 AP, už nejde za plynem tak dychtivě. 
  • S automatickou převodovkou DSG vás v budoucnu pravděpodobně nemine poměrně drahá výměna obou spojek. Pokud chcete dlouhodobě co nejnižší provozní náklady, sáhněte raději po manuálu.
  • Hluk od předních brzd je běžný a není projevem závady. Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Kamiqů pro naše zákazníky mimo jiné zaměřují na opotřebení a korozi brzd, funkčnost infotainmentu a audiosystému nebo seřizování sklonu opěradla. 
  • Nejhezčí, ale také nejdražší jsou varianty Scoutline a Monte Carlo s bohatou výbavou a stylovými prvky v interiéru i na exteriéru.
  • Protože se Kamiq vyrábí teprve krátce a jen zřídka se kupuje jako služební, většina nabízených vozů má velmi málo najeto, což je pro kupující další dobrá zpráva.

Když si vyberete svoji vysněnou Škodu Kamiq u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede podrobnou kontrolu CarAudit a pošle vám detailní zprávu o stavu vozu. Budete-li s výsledkem spokojeni a vůz od nás objednáte, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. Vy se už jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Na trhu nových vozů je Mondeo už minulostí – poslední kusy sjely z linky v březnu 2022, na měsíc přesně 29 let po zahájení prodeje první generace. Mezi ojetinami…
Stejně jako BMW 3 a Mercedes C představuje i Audi A4 prémiovou alternativu k masovým modelům střední třídy. Dnes se zaměříme na aktuální generaci „B9“ (správně Typ 8W). Prodává…