Vybíráme z nabídky: Hyundai Santa Fe

Foto: Hyundai

Pořádné SUV, které s plnou výbavou nestojí jako rodinný domek? Odpověď může znít „Hyundai Santa Fe“. Nevyužívá tak sofistikovanou techniku jako německá SUV, ale majestátností si s nimi příliš nezadá. Je totiž navržené tak, aby se líbilo i Američanům. Vlastně hlavně Američanům. Evropa je pro tento model spíše doplňkovým trhem. 

Zákazníci Carvago kupují v naprosté většině případů vozy čtvrté generace, nabízené od roku 2018, proto se dnes zaměříme právě na ni. Na rozdíl od předchozího modelu se vyrábí jen v jedné délce karoserie (nepočítáme-li specifický prodloužený model pro Čínu), na přání se třetí řadou sedadel. Má ji zhruba každý pátý vůz v naší nabídce, kde můžete aktuálně vybírat z více než 450 vozů Hyundai Santa FePokud vám název modelu zní povědomě, ale neumíte jen zařadit, vězte, že Hyundai Santa Fe je pojmenované po hlavním městě amerického státu Nové Mexiko. 

Ojetý Hyundai Santa Fe: Motory, výbava, spolehlivost

  • Na rozdíl od mnoha jiných modelů Hyundai se Santa Fe pro Evropu nevyrábí v Evropě, automobilka ho sem dováží z Koreje. 
  • Přestože díky šikovné práci designérů považuje řada lidí Santa Fe za SUV nejvyšší třídy, ve skutečnosti velikostí zhruba odpovídá Tiguanu Allspace. 
  • Zavazadlový prostor má objem 571 l, v sedmimístné konfiguraci zůstane za třetí řadou sedadel 130 litrů prostoru pro náklad. Naopak sklopením druhé řady získáte až 1649 litrů. To jsou údaje sedmimístné verze, pětisedadlová nabízí dokonce 634 až 1704 l. 
  • Od roku 2021 se Hyundai Santa Fe prodává v modernizované verzi s lehce futuristickým exteriérem a honosněji působícím exteriérem. Příliš nedejte na fotky, naživo vypadá faceliftovaný model skutečně impozantně.
  • Kabina potěší vedle prostornosti a luxusní atmosféry i množstvím praktických odkládacích prostor včetně protiskluzové přihrádky před spolujezdcem.
  • V nabídce motorů drtivě převažují diesely 2.2 CRDi. Zázračně nízkou spotřebu ani sametovou kulturu chodu od nich čekat nemůžete, ale silný zátah od nízkých otáček a dlouhodobou spolehlivost ano.
  • Benzinové motory 2.4 GDI se vyskytují vzácně, ale není to žádná velká škoda. Bez pomoci turba neumějí ve velkém SUV nabídnout očekávanou dynamiku, o spotřebě nemluvě.
  • S faceliftem přišly také dvě hybridní varianty, obě postavené na motoru 1.6 T-GDi z konstrukční řady Smartstream. Zajímavější než základní hybrid je plug-in s 13,8kWh baterií a celkovým výkonem 195 kW/265 k. 
  • Hybridy se – stejně jako ve většině podobných případů – nehodí na tahání přívěsů. Zatímco plug-in může tahat pouhých 1350 kg, diesel 2,2 l zvládne dvě a půl tuny.
  • Mechanici Carvago se při kontrolách ojetých Hyundai Santa Fe soustředí mimo jiné na funkčnost pohonu všech kol, vůle v podvozku a u vozů s vysokým nájezdem na stav částicového filtru. U motorů 2.0 CRDi, nabízených na některých evropských trzích do roku 2020, bývaly problémy s olejovým čerpadlem, které by ale dnes už měly být vyřešené. 

Když si vyberete Hyundai Santa Fe u nás na Carvago.com, vyšleme k němu mechanika, který provede detailní kontrolu CarAudit a pošle vám podrobnou zprávu o stavu vozu včetně fotografií. Budete-li s výsledkem spokojeni a rozhodnete se vůz koupit, vyřídíme všechno potřebné od výkupu přes dovoz do země až po přihlášení do evidence vozidel. A vy se jen můžete těšit, až vám auto přistavíme přímo před dům.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Sázka na nové jméno a neotřelý design se vyplatila. Zatímco mateřský Seat dlouhodobě skomírá, mladá značka Cupra, která z něj vzešla, slaví až nečekané prodejní úspěchy. Z velké části…
Pokud i v éře SUV upřednostňujete klasické vozy střední třídy, ale zároveň nechcete jezdit Passatem jako polovina Evropy, máme pro vás jeden neotřelý tip: elegantní francouzský Renault Talisman. Dobře…
Věřili byste, že jedním z nejpopulárnějších elektroaut na Carvago je elektrická verze ikonického městského minivozítka? Vlastně je to ale logické. Smart ForTwo EQ totiž představuje pro obyvatele větších měst…