Koupě auta v těžké době? S Nízkou splátkou si můžete část závazku odložit na později

Foto: Carvago

Pořídit si auto na úvěr je dnes běžné a dlouhodobě takto řeší nákup vozu téměř dvě třetiny zákazníků. Kvůli letošnímu nárůstu úrokových sazeb si ovšem velká část populace pořízení bezpečného vozu v dobrém stavu již nemůže dovolit. Co kdyby si ale mohli odložit část závazku při koupi vozu na později a snížit měsíční splátku na minimum? S Nízkou splátkou to jde!

Co je Nízká splátka?

Nízká splátka je moderní způsob financování, který se od standardního způsobu liší tím, že si zákazník část úvěru, např. až 40 %,  ponechá na konec splátkového období. O to je ponížen základ částky, z níž se vypočítává výše splátek, čímž se zákazník dostane na výrazně nižší měsíční splátky než při standardním způsobu financování.

Infografika Carvago. Kliknutím zvětšíte

Díky vysoké flexibilitě nastavení úvěru si zákazník může vybrat auto podle svých představ, zvolit výši akontace a dobu splácení podle svých možností a přitom získat výrazně nižší měsíční splátky. Na konci se pak rozhodne, zda zbývající část úvěru doplatí a vůz si nechá, nebo úvěr refinancuje a bude dál splácet, a nebo auto prodá, třeba v naší online aukci na Carvago.com.

Kde je zakopaný pes?

Kouzlo téměř o polovinu nižší splátky je právě v odložené splatnosti výrazné části úvěru, což se může v dnešní nelehké době hodit. Klíčovým faktorem je tak zůstatková hodnota vozu. Určitě je dobré vybrat takové auto, které ztrácí na hodnotě nejméně. Proto je tento typ financování nejvhodnější právě na zánovní ojeté vozy, které mají největší pád ceny za sebou a bezpečně zachovají i nadpoloviční hodnotu po čtyřech letech užívání.

Infografika Carvago. Kliknutím zvětšíte

Poměrně dobře lze příklad zůstatkové ceny uvést na nejoblíbenějším vozu v Česku, Škodě Octavia s dieselovým motorem o výkonu 110 kw a automatickou převodovkou. Pokles zůstatkové hodnoty byl na trhu po 4 letech užívání takového vozu a nájezdu 80 až 100 tisíc kilometrů kolem 20 % a výjimkou nejsou ani nižší ztráty hodnoty. Auto má tak na konci splátkového kalendáře výrazně větší hodnotu, než je samotná poslední splátka.

 Při správném výběru vozu je tak Nízká splátka zajímavým způsobem financování a v dnešní době snadnou cestou k pořízení  vozu.


Toto je obchodní sdělení společnosti Carvago s.r.o. Nejedná se o návrh dohody ani smlouvy ve smyslu § 1731 zákona č. 89/2012 Sb., obč. zákoníku.

¹Reprezentativní příklad pro financování Nízká splátka: Ojeté vozidlo, pořizovací cena (vč. DPH) 500.000 Kč, platba předem 150.000 Kč, celková výše úvěru 350.000 Kč, doba trvání úvěru 48 měsíčních splátek, pevná roční úroková sazba 11,28 %, RPSN 11,95 %, měsíční splátka úvěru (1.-47.) bez pojištění 5.877 Kč, 48. splátka 200.000 Kč, správní poplatek za zápis změny údaje v registru vozidel při doplacení úvěru 800 Kč, celková částka splatná spotřebitelem 477.019 Kč. V případě, že je výše úvěru 200.000 Kč a vyšší, vyžadujeme sjednání havarijního pojištění. Tento typ financování lze využít na vozy do 7 let stáří.

²Reprezentativní příklad pro standardní úvěr: Ojeté vozidlo, pořizovací cena (vč. DPH) 500.000 Kč, platba předem 150.000 Kč, celková výše úvěru 350.000 Kč, doba trvání úvěru 48 měsíčních splátek, pevná roční úroková sazba 11,77 %, RPSN 12,52 %, měsíční splátka úvěru bez pojištění 9.179 Kč, správní poplatek za zápis změny údaje v registru vozidel při doplacení úvěru 800 Kč, celková částka splatná spotřebitelem 441.392 Kč. V případě, že je výše úvěru 200.000 Kč a vyšší, vyžadujeme sjednání havarijního pojištění.

Sdílet článek:
Condividi l’articolo:
Zdieľať článok:

Podobné články Articoli simili: Podobné články: Artikuj të ngjashëm:

Přestože letadlem dnes vyráží na cesty více turistů než kdykoliv v minulosti, auto zůstává díky své všestrannosti velmi populárním prázdninovým dopravním prostředkem. Co si ohlídat, než vyrazíte na cestu?…
Přestože elektromobily stále tvoří jen zhruba desetinu našich prodejů, jejich podíl neustále stoupá a jen za posledních 12 měsíců narostl téměř o 50 procent. Zákazníci Carvago nejčastěji pořizují elektrická…